İYİ Parti Aydın İl ve Efeler İlçe teşkilatları iş birliğinde, Kurban Bayramı dolayısı ile bayramlaşma programı düzenlendi. Efeler ilçesindeki Pınarbaşı Mesire Alanı’nda düzenlenen programa İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

"VATANDAŞ ARTIK SEÇİMLERİ BEKLEMEDE"


İlk olarak konuşan Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, tüm partililerin bayramını kutladı. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, İYİ Parti ailesi olarak bayram dolayısı ile bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Vatandaşların nefes almakta zorlandığını, bu nedenle bayramın bayram havasında geçmediğini belirten Taner, önümüzdeki bayramların bayram gibi yaşanması temennisinde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önderliğinde İYİ Parti'nin Türkiye ve Aydın'da hak ettiği yere gelmesini istediklerini dile getiren Taner, "Vatandaş artık seçimleri beklemede. Temennimiz en kısa zamanda vatandaşın önüne o sandığın gelmesi" dedi.

"İYİ DURUMDAYIZ"


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, zor bir süreçten geçtiklerini ama parti olarak iyi durumda olduklarını dile getirdi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Kaya, özellikle partili kadınları, gençlik kollarını ve parti yöneticilerini daha fazla çalışmaya davet etti. Kaya, önlerinde büyük bir karanlık olduğunu dile getirerek, çalıştıkları sürece güzel günlerin kendilerini beklediğini ifade etti.

“YAPMADILAR DESİNLER, ÇALDILAR DEMESİNLER”


Başkan Özcan ise, yaklaşık 11 ay sonra yapılacak seçimlerde iktidar olma mutluluğu yaşamayı diledi. Sahada hem şahsen, hem de teknik ölçümlerde vatandaşın ciddi bir rahatsızlığı ve üzüntüsü olduğunu gördüklerini belirten Özcan, "Doğru işler yapacağız, vatandaşa dokunacağız. Herkes zaten ciddi manada 'Bu iktidara oy vermeyeceğiz, kime oy vereceğiz?' diyor. Yanlarına gittiğinizde size oy veriyor. Çok vaatte bulunmanıza da gerek yok, ‘Memleketi, doğru ve dürüst yöneteceğiz, kurumları işin ehline teslim edeceğiz, doğru işler yapacağız, yanlış işlerden de uzak duracağız' dediğiniz zaman vatandaşın tek istediği de zaten bu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş bey, en son konuşmasında şunu söyledi: 'Bırakın yapmadılar desinler, çaldılar demesinler.’ Çok şükür hiçbir arkadaşımızın öyle bir geçmişi yok, geleceği de olmayacağına inanıyorum. Vatandaş İYİ Parti’yi bekliyor. Artık biraz daha fazla çalışacağız. Herkes birbirine omuz vererek ilerlediğinde ben inanıyorum ki genel başkanımızın hedeflerine, hepimizin hedeflerine çok daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

“BİZ OLMASAYDIK ÇOK DAHA KÖTÜ BİR YERDE OLURDU”


Son olarak konuşan Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İYİ Parti ve Türkiye’nin çok kritik ve hassas bir eşikte olduğunu, partileri kurulduğu günden bugüne kadar genel başkanları Meral Akşener’in önderliğinde büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Sezgin, "Biz olmasaydık, Türkiye siyaseten de bugünkü çöküş haline rağmen ekonomik, hukuk ve dış politika olarak da çok daha kötü bir yerde olurdu. Bugün partimiz, Türkiye'nin sibobu gibi işlev görerek, memleketi sürükleyen bu tufan, girdap içinde yine fren işlevini gördü. Ama bizim misyonumuz ve fonksiyonumuz, işlevimiz geleceğe dönük ve bugün o geleceğe dönük misyonun çok kritik aşamasındayız. Bugün artık İstiklal Savaşı koşullarına göre bir Kurtuluş Savaşı zihniyeti ile mücadele vermemiz gerekiyor. Evet, öndeyiz, ama daha da önde olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"DAHA ÇOK İFTİHAR ETMEK İSTİYORUZ"


Aydın'da İYİ Parti'nin bulunduğu yerle tüm partililerin iftihar edebileceğini dile getiren Sezgin, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Daha çok iftihar etmek istiyoruz. Çünkü Aydın bu açıdan verimli. Aydın İYİ Parti’yi birinci parti mertebesine getirmeye ehil ve layık bir şehir. Aydınlıların da bu hikmeti, bu gücü göstereceklerini düşünüyorum. Ben biliyorum hiçbir arkadaşımız, bugüne kadar yapılanlarla yetinelim demiyordur, temel hedefimiz istikametinde çalışmalarına canı gönülden ivme kazandırmaya hazır. Aydın olarak şanlıyız, iki kocaman belediyemiz ve çok iyi teşkilatlarımız var.” Konuşmaların ardından, partililer birbirleriyle bayramlaştı.