11 yaşından bu yana dedesinden öğrendiği mesleği yaşatan 72 yaşındaki Süleyman Sertkaya yaptığı ürünlerle ilçe çömlekçiliğine katkıda bulunuyor. Bugüne kadar binlerce ürün yapan, 2016 yılında yılın ahisi seçilen Sertkaya, Avanos'a verdiği ürünlerle de fark yaratıyor. Her yıl çömlekçilik merkezi olarak bilinen Nevşehir'in Avanos ilçesine 3 bin parça saplı tava gönderen Süleyman Usta, "Bu tavaları benden alan kişi satış yerinde satıyor. Alanlar sos yapmak için yemek yapmak için kullanılıyor. Mevlitlerde buhurdanlık olarak kullanılıyor. 1986'dan bu yana gönderiyorum. 3 bin parça gönderiyorum yılda. Kayseri'ye mal taşıyan bir şirket götürüp gidiyor buradan. Toptan veriyorum. Oradan biri alıyor, kendisi satıyor" ifadelerini kullandı.