Aydın’da 11 Haziran ile 16 Haziran günleri arasında belli aralıklarla etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun ardından dereler, taştı. Yaşanan felaketten dolayı Koçarlı, İncirliova, Efeler, Köşk ve Nazilli ilçelerinde bazı tarım arazileri zarar gördü. Ürünleri zarar gören çiftçiler, İl-İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine başvurdu. Zararın belirlenmesi için müdürlüklerce oluşturulan ekipler, tarım arazilerinde yaptıkları ön tespit çalışmasını tamamladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Öktem, aşırı yağış, dolu ve taşkın sonucunda ilk belirlemelere göre 3 bin ile 3 bin 500 dekar arasında tarım arazisinin zarar gördüğünü açıkladı.

“SON DURUM, KESİN TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA ORTAYA ÇIKACAK”

Zarar tespit çalışması için sahada bizzat kendisi de görev alan İl Müdürü Öktem, “İlimizde son dönemde belirli aralıklarla aşırı yağış ve dolu etkili oldu. Yağmurun ardından bazı derelerde taşkın meydana geldi. Araziler sular altında kaldı. Tabi çiftçilerimiz, tarım ürünlerinde oluşan zararların tespit edilmesi için müdürlüklerimize başvurdu. Başvuru üzerine ekiplerimiz, arazilerde yaptıkları ön tespit çalışmasını tamamladı. İlk belirlemelere göre 3 bin-3 bin 50 dekar tarım arazisinde, yüzde 10 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarda zarar olduğu tespit edildi. Özellikle çilek, sebze ve pamukta zarar meydana geldi. Son durum, kesin tespit çalışması sonucunda ortaya çıkacak. Ürünleri zarara uğradığı belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları ertelenecek. Bu vesileyle başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

SAMAN YARDIMI

Koçarlı’ya bağlı Boydere ve Çakırbeyli mahallelerinde bulunan 4 hayvan işletmesinde 3’ü buzağı, 1’i düve ve 5’i koyun olmak üzere toplam 9 hayvanın telef olduğunu, saman ve yemlerin de zarar gördüğünü hatırlatan Öktem, Aydın Valiliği arıcılığı ile söz konusu işletmelere 8 bin 200 kilogram saman yardımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.