Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 29. Olağan Genel Kurulunda "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021" araştırmasının sonuçları açıklandı. Söz konusu listeye, Aydın’ın en önemli firmalarından biri olan Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. de girmeyi başardı.

AYDIN’IN GURURU OLDU

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2021 yılında gerçekleştirdiği 63 milyon 390 bin 780 dolarlık ihracat değeriyle "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021" listesinde 223’üncü sırada yer aldı. Aydın’ın gururu olan Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. söz konusu listenin sektörel sıralamasında da kendisine 30’uncu sırada yer buldu.

‘1977 YILINDAN BU YANA AYDIN VE ÜLKE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORUZ’

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihracatıyla Aydın ve ülke ekonomisine değer kattı. "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021" listesinde yer aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Ercan Çerçioğlu, “1977 yılından bu yana kent ve ülke ekonomisine değer katıyoruz. Dünyada 85’ten fazla ülkeye ihracat yapan Jantsa olarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

‘MİLLİ GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ’

Atça’da küçük bir dükkanda Şefik Çerçioğlu tarafından faaliyete geçirilen, şimdi ise Aydın’ın en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin ikinci kuşak yöneticisi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşi, şirketin genel müdürü Ercan Çerçioğlu, “Hemen hemen tüm kıtalara jant sevkiyatımız var. İhracat yaptığımız ülkelerin yüzde 50'ye yakını AB ülkeleri. Ülkemiz ekonomisinin ihracat yoluyla iyiye gideceğine, ülkemizin refahının, zenginliğinin ihracat yoluyla artacağına inanan sanayicilerdeniz. Bu yüzden de ürettiğimizin yüzde 80'ini ihraç ediyoruz. Bunu bir milli görev gibi de görüyoruz. Yurt içinin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hedefimiz mümkün olduğu kadar ihraç etmek" ifadelerini kullandı.