CHP Didim ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasına Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener ile bazı belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Partililer ellerinde taşıdıkları dövizlerde zamlara ve hayat pahalılığına vurgu yaptı.
Basın açıklamasını yapan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak “Bugün ülkemiz, mevcut iktidarın 20 yıldır liyakatsizlikle, hasımane duygularla, çağa uymayan akıl ve bilim dışı politikalarla, milli ve dini duyguların istismarıyla, ayrıştırıp ötekileştirmeyle, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasıyla, dünyadan kopuk ve asla kabul edilemeyecek saldırganca izledikleri dış politikalarla….Tam bir kaos ve çöküş yaşamaktadır. Ülke, parti devleti haline getirilmiştir. Köylüsü, çiftçisi, esnafı, memuru, işçisi, emeklisi, işsizi, öğrencisi, kadını, çocukları, yaşlısı, genci, aslında ülkede yaşayan herkes mutsuz, yalnız, güvensiz, çaresiz ve gittikçe tükenmekteler, isyan etmekteler. Nebati’ye göre “dar gelirliler hariç herkes kar etmektedir”. Mutlu bir azınlık yaratmışlar. Zengini daha zengin, toplumun büyük kısmı ise her geçen gün daha da fakirleşmiştir. Döviz, altın, akaryakıt fiyatlarına her gün zam yapılmakta, tüm temel ihtiyaç maddelerine, tüketim malzemelerine ulaşmak her gün biraz daha zorlaşmaktadır. Tüm bunların sistematik olarak yapılması, iktidarın kesinlikle ülkeyi yönetme yetisini kaybettiklerini göstermektedir. Huzur, barış, demokrasi, adaletin olduğu bir ülke istiyoruz. Üreten, kendine yetmekten öte ihraç eden, çağdaş, her tür insan kaynağının liyakatle görev yaptığı, aydınlık yarınları inşa edeceğimiz, tüm renklerimizle bir arada kardeşçe yaşayacağımız günler uzak değil. Tek adam dönemi bitecek. Sorgulayan, sözünü özgürce söyleyen, her tür hizmetin en kalitelisine kolayca erişebilen, korkmayan, hukuka yeniden güvenen, gelecek kaygısı olmayan umutlu, mutlu bir ülkeyi yeniden yaşayacağız, yaşatacağız.” dedi.

İKTİDARIN YEREL TEMSİLCİLERİNE SORU YAĞMURU

İlçe Başkanı Koçak, açıklamasında ayrıca yerel konulara değinerek AK Parti İlçe Yönetimini soru yağmuruna tuttu. Koçak, “31 mart yerel seçimlerinde kapıların altından sahte tapu dağıtınız, nisanın ilk haftasında tapu hazır dediniz, 3 yıl 3 Nisan geçti hala tapu yok ortada. Soruyorum şimdi cemevinin tapusu nerede? Hastane temelini attık dediniz hafriyatını yapıp bıraktınız. Müteahhit kaçtı gitti sizin zamlarınıza dayanamadı. Şimdi soruyorum hastane ne zaman bitecek? Didim Otobüs Terminali için yer tahsisi istedik vereceğiz dediniz hala bekliyoruz. Yer tahsisini bugün verin hemen başlayalım. Taşburun balıkçı barınağının 200 metre yolunu yaptınız, çok büyük bir hizmet gibi yaygara yaptınız ancak Taşburun balıkçıları şu an zor durumda çünkü yandaş firmalar devreye girerek Taşburun Limanını 50 yıldır evlerine ekmek götüren, balıkçı emekçi kardeşlerimizin elinden alıyorlar. Neden ihaleye çıkardınız? Peki halka karışabiliyor musunuz? Nasıl olduklarını soruyor musunuz? Esnafı gezebiliyor musunuz? Bunun cevabını tabi ki biz hepimiz biliyoruz. Klavyenizin başından kalın ve yarattığınız karanlığa bakın. Zaten korkunuz da bu? Peki aynaya bakabiliyor musun? Vicdanınız rahat mı?” sorularını yöneltti.