Aydın'da 11 Haziran'da etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yaz günlerinde olunmasına rağmen bir anda bastıran kuvvetli yağmurun ardından oluşan su akıntıları nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı, ev ve iş yerleri zarar gördü. İş yerlerini su basan esnafları, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü yalnız bırakmadı. Oda ve esnaflardan gelen ihbarlara göre hareket eden AYESOB Başkanı Künkcü, Efeler ve Koçarlı'da dükkanlarında maddi hasar oluşan esnafları ziyaret etti. Ziyarette bir araya geldiği esnaflara 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Künkcü, iş yerlerinde de incelemelerde bulundu.

“ESNAFIMIZIN MAĞDUR OLDUĞUNU BİZZAT GÖRDÜK”

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, esnafların her zaman yanında olduklarını belirterek, "Aydın’da hafta sonu gerçekten şiddetli yağmur etkili oldu. Yağmur yağışı dolayısı ile adeta bir afet yaşadık. Bu süreçte Efeler ve Koçarlı’da esnafımızın dükkanlarını su bastığını öğrendik. AYESOB olarak yaşananlardan haberdar olmamızın ardından, iş yerlerini su basan esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın mağdur olduğunu bizzat gördük. Yönetim olarak esnafımızın yaralarını sarmak için hemen bir çalışma başlattık. Dükkan ve ürünleri zarar gören esnafımıza vakfımız aracılığı ile destekte bulunma kararı aldık. Biz esnafımızın yanındayız ama devletimizin de zor gününde esnafımıza yardım etmesini bekliyoruz. Bu vesileyle başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Rabbim böyle felaketlerden bizi korusun" ifadelerini kullandı.

KÜNKCÜ'YE BAŞKANLAR EŞLİK ETTİ

Öte yandan esnafın zararlarının tespit edilmesi için yapılan çalışmalarda Başkan Künkcü’ye AYESOB başkan vekilleri Uğur Anbarlı ve Murat Elgin, AYESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Bıyıklı Esnaf Odası Başkanı Salih Kozalı, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Aydın Kuaför, Berber ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar ve Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan eşlik etti.