Aydın’ın Çine ilçesinde Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, geçtiğimiz Şubat ayında Malatya’da karaciğer nakli oldu. Zor bir süreçten geçen Başkan Dinçer, tedavi sürecinin ardından taburcu edilerek Çine’ye döndü. Görevine dönüp dönmeyeceği merakla beklenen Başkan Dinçer, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Programda sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde görevine döneceğini açıkladı.

“İLK AMACIM GÖREVİMİ TAMAMLAYABİLMEK”


Başkanlık döneminde 11 yılı doldurduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Ben ilk önce verdiği teveccühten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Çok kişiye nasip olacak bir şey değil. Benim asıl amacım 2019 yılında halkımızın bana verdiği yetkiyle önümüzdeki kalan bir buçuk yıllık görev süremi layıkıyla tamamlayabilmek. Bugün itibariyle kesin devam edeceğim veya kesin bitireceğim diye bir şey yok. Önümüzdeki genel bir seçim var. Genel seçim sonucuna göre kartlar yeniden karılacak. Bugün iyi olabilir ama yarın ne alacağım belli değil. Dışarıdan gelebilecek enfeksiyona açığım. Artık bundan sonra kısa vadeli planlar yaparak gitmeyi hedefliyorum. İlk amacım kalan bir buçuk yıllık görevimi tamamlayabilmek. Sonrası için kesin bir şey yok.” dedi.


“NEFES VE EL TEMASI YAPMAMAM GEREKİYOR”


Sağlık durumu hakkında bilgiler veren Başkan Dinçer, “Sizlerden organlarım açısından bir farkım yok. Tabi ki hayata uyum sağlamak adı altında yaklaşık 2 aydan daha fazla bir süre hiç hareket etmeden yattım. İlk kalktığımda yürümem konuşmam çok kötüydü. Her geçen gün daha iyiye gitmeye başladım. Kullandığım ilaçlar nedeniyle karaciğerin vücuduma uyum sağlayabilmesi için bağışıklık sistemimi baskılayıcı ilaçlar kullandığımdan dolayı normal bir insanın rahatsızlık vermeyeceği bir virüs bana rahatsızlık verebilir. Bu yüzden nefes ve el teması yapmamam gerekiyor. Tek dezavantajım bu. Normal sağlık insandan çabuk yoruluyorum. Ama düzeleceğini inanıyorum.” diye konuştu.

“20 HAZİRAN’DA GÖREVE BAŞLAYACAĞIM”


Başkanlık görevine ne zaman başlayacağı yönündeki soruyu cevaplayan Başkan Dinçer, “Göreve içinde bulunduğumuz Haziran ayı başında başlamayı düşünüyordum. Doktoruma danışmam gerekiyordu. Danıştığımda 15 Haziran’da tekrar kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Karaciğerimde stentler var. O stentlerin değişmesi gerekiyormuş. Doktorum, tekrar genel bir muayene yaptıktan sonra görevimin başına dönebileceğimi söyledi. Bir aksilik olmazsa 20 Haziran göreve başlayacağım.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DİNÇER’DEN ÇİNE HALKINA TEŞEKKÜR


Kendisine destek olan herkese teşekkür eden Başkan Dinçer, “Hastalığım sürecinde hem arayarak hem gelerek döner aşamasında beni tanıyan veya tanımayan kişilerin ‘Ben donör’ olabilirim diyerek yaklaşması beni çok mutlu etti. Beni hayatta tutan şey belki Çine halkı başta olmak üzere herkesin dualarıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok riskli bir durumum vardı. Yüzde 10’un altında yaşam umudu vardı. O umudu gerçekleştirdik. Malatya’daki doktorum bir sözü vardır. Geldiğinde mezara girmek üzereydin. Seni mezardan aldık. O yüzden bizim için kıymetlisin. Hemen görevine başlama biz senin için çok uğraştık. Sen de bizim için biraz özveride bulun dedi. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bana destek veren dua eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU DA KATILACAK


Öte yandan Başkan Dinçer, ailesi tarafından yarın saat 11.00’de Çine Hükümet Meydanı’nda, Peynirci Hali ve babası Ünal Dinçer’in iş yerinin önünde hayır yapılacağını söyleyerek herkesi davet etti. Başkan Dinçer, hayra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılacağını da belirtti.