Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan İncirliova'da, buğday hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda buğday üreticisi olan İncirliova Belediye Meclisi Üyesi Murat Şayık, bu yıl tarlalarından sadece 200 dönümüne buğday ektiğini söyledi.

"VERİM, YER YER DEĞİŞİYOR"

Sorunsuz bir şekilde buğdayını yetiştirerek, hasat zamanına getirdiğini belirten Şayık, "Binbir emekle ürettiğimiz buğdaylarımızı, tarlamızdan kaldırıyoruz. Tarlalarımızda verim, yer yer değişiyor. Ortalama ise dönümde 640 kilogram buğday elde ediyoruz. Ürünümüzde verim ve kalite oldukça güzel. Bundan dolayı mutluyuz. Bu vesile ile tüm buğday üreticilerimize hayırlı bir hasat sezonu diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZ DAHA İYİ BİR FİYAT BEKLİYORDUK"

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatını açıklamasının ardından, piyasada buğday fiyatının düştüğünü dile getiren Şayık, "TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına 6 bin 50 TL olarak belirlendi. Bin lira da destek verileceği söylendi. Biz daha iyi bir fiyat bekliyorduk, ama buna da şükür diyoruz. Devlet, buğday alım fiyatını açıklamadan önce tüccarlar, bir kilogram buğdayı 7 lira civarında alıyordu. Destekleme hariç açıklanan 6 lira 5 kuruşluk fiyat, tüccarların da fiyatı 6 lira 20 kuruş seviyesine çekmesine neden oldu. Devletimizin desteği, ne zaman vereceğinin belli olmaması ise biz üreticileri endişelendiriyor" dedi.