Kaymakam Hatice Gamze Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen dışındaki protokol üyelerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler ilçe merkezindeki kortej geçişinin ardından Kapalı Spor Salonunda devam etti. Hava muhalefeti sebebiyle ilçe stadından Kapalı Spor Salonuna alınan törene Kaymakam Hatice Gamze Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Cumhuriyet Savcısı Barbaros Aksoy, Emniyet Amiri Davut Özkan, Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Yonetim Kurulu Üyeleri Serkan Kurt, Erdoğan Gönenç, Murat Töz, İYİ Parti Başkan Vekili Nail Kurt, Başkan Yardımcısı Bekir Ayyılmaz, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Yılmaz ve Başkan Erikmen’in öğrenci ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı Duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

GENÇLİĞE HİTABE VE GENÇLİĞİN ATA’YA CEVABI COŞKUYLA OKUNDU


Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Genç’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Karacasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aydın Eren Sarıdayı ‘Bayrak’ isimli şiiri, Karacasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sude Kaptan ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini’ okudu. Ardından Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencisi Emrullah Yıldırım eşliğinde Karacasu MTAL ve Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu bando takımı ‘Gençliğin Ataya Cevabını’ seslendirdi. Gençlere protokol üyeleri ve vatandaşlar da eşlik etti. Gençler bando takımı eşliğinde 'Vatan Sana Canım Feda' sözleriyle yerlerine geçti. Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle takip edilirken Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Dede ‘Gençliğin Hedefleri’ isimli şiiri okudu.

WUSHU’CULARDAN TAO VE SANDA GÖSTERİSİ


Gençlik ve Spor Müdürü Erol Genç ve milli sporcu Hasan Yaylapınar tarafından hazırlanan ve farklı yaşlardaki öğrencilerin büyük bir özveriyle ortaya koyduğu Wushu-Kungfu gösterisi sergilendi. Öğrenciler bir savaş ve savunma sporu olan Wushu-Kungfu’nun tao kategorisindeki gösteriyi sunarken Hasan Yaylapınar arkadaşlarıyla birlikte aynı sporun sanda dalındaki dövüş gösterisini sergiledi.