Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Kurucusu Genel Başkanı Dr. Oya Canbazoğlu ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Erhan Sayın, Sosyal projelerden sorumlu Genel başkan Yardımcısı Sibel Çelikyürek ve  Nazilli Temsilcisi Nazan Balıkçı’nın uyum içerisinde sürdürdüğü çalışmalar Türkiye’nin dört bir tarafında devam ediyor. Kuruluş yılı olan 2019’dan bugüne, az zamanda önemli işlere imza atan dernek, yurt içi ve yurt dışında da faaliyetlerde bulunarak ihtiyaç sahibi kişilere ulaşıyor.

‘GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ’


Geçtiğimiz günlerde Nazilli Temsilcisi Nazan Balıkçı ile birlikte okulları ziyarete eden Genel Başkan Yardımcısı Erhan Sayın, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak geleceğin ışığı çocuklara ve gençlere ışık nefes olmaya devam edecekleri söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Sayın, “Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği kurucu Genel Başkanı Oya Cambazoğlu tarafından İstanbul’da 2019 yılında kuruldu. Türkiye’de en kısa sürede en hızlı büyüyen dernek ödülü aldık. Halen daha Türkiye’de büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’de 40 yurt dışında 4 temsilciliğimiz var. Derneğimiz eğitime katkıda Türkmen köylerinden başladı. Öğrencilerimize, okuma, araç, gereç desteği yapıyoruz. Aynı zamanda sosyal sorumluluk adı altında mavi kapak topluyoruz. İhtiyaç sahiplerine, engelli araç ve hasta yatağı tedarik etmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız daha da büyüyecek. Farkındalık yaratarak il ve ilçe bazında Türkiye’nin her bölgesinde derneğimizin ismi adı altında her köşesi bizimdir. Aydın’da bir çalışma başlattık, Nazilli’de temsilcilik verdik. Nazan Balıkçı Nazilli temsilcimiz olmuştur. Genel Başkanımız Dr. Oya Canbazoğlu’nun da söylediği gibi ‘Geleceğimizin ışığı çocuklarımıza gençlerimize nefes olmaya devam edeceğiz’ sloganıyla çalışmalarımız devam edecek. Nazilli’de iki okul belirledik. Bu iki okulumuza ziyaretlerimiz oldu. Ana sınıflarına oyuncak dağıttık. Diğer ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımı yaptık. Önümüzdeki süreçte daha farklı çalışmalarımız olacak. Nazilli’yi tanıdıkça burada da güzel bir ekip oluşturunca farklı çalışmalarımız olacak” diye konuştu.
Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Nazan Balıkçı ise, “Nazilli’de derneğimizle çeşitli çalışmalarımız olacak. Yönetimimi oluşturmaya çalışıyorum. Okul ziyaretlerimizi yapıyoruz. İnşallah ekibimle birlikte çeşitli etkinliklerde bulunacağız. Nazilli’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.