Didim Engelliler Derneğini organizasyonunda, Didim Kaymakamlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi ile kurumların iş birliğiyle 4. Engelsiz Festival kapsamında Apollon Tapınağı önünden Altınkum Yalı Caddesi'ne kortej gerçekleştirildi. 3 gün sürecek Engelsiz Fest etkinliği açılışına Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Jandarma Komutanı M. Gani Solak, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile engelliler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol engelliler yararına satışların yapıldığı stantları gezdi.
Festival alanında kurulan sahnede ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu. Aydın BŞB bandosu mini bir konser verdi. Festivalin açılışında konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, pandemi sebebiyle 2 yıllık aranın ardından festivali yeniden düzenlemekten mutlu olduklarını ifade ederek “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz bu etkinliğimizin 4.’sünü gerçekleştiriyoruz. Burada sorunlardan bahsetmek istemiyorum. İlçe bazında engellilerimizin daha rahat hareket etmelerini sağlamak için gerek belediyemiz gerek derneğimiz çok çaba sarf ediyoruz. Katılım sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.
Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit konuşmasında “Engelliler Haftası etkinliğinde sizlerle, engelsiz kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün bir araya gelen herkesin amacı engelli insanların sorunlarını paylaşmak, onlarla aynı duyguları paylaşmak. Amacımız burada farkındalık oluşturmak ama biz zaten bunun farkındayız. Devletimiz engellilerine, dezavantajlı vatandaşlarına gereken desteği veriyor. Her yeri onların yaşam şartlarına uygun hale getirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadelerine yer verdi.
Bu yı 4.’sü gerçekleştirilen etkinliğe halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri ile devam edilirken önceki yıllarda düzenlenen etkinliklere göre katılımın daha az olduğu görüldü.