Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalarını yürüten GEKA tarafından Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan bölgenin turizm olanaklarının bütüncül biçimde tanıtımını sağlamak üzere geliştirilen Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı (guneyegeturkiye.com) yaklaşık 1 yıl önce yayın hayatına başlamıştı. Güney Ege Bölgesi’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere dopdolu içerikler sunan, birçok aktivite konusunda ilham almalarını ve kişisel gezi rotalarını oluşturmalarını sağlayan guneyegeturkiye.com tanıtım portalı, yurt içi ve yurt dışından takipçi sayısını günden güne artırarak yayın hayatına devam ediyor.

ABD, ALMANYA VE ÇİN SİTEYİ ZİYARET EDİYOR

Güney Ege Bölgesi’ndeki turizm ögelerini tek bir çatı altında toplayarak tanıtan, interaktif bir harita ve rota oluşturma sistemiyle de kullanıcı dostu olan guneyegeturkiye.com tanıtım portalının geçtiğimiz yıl içinde facebook, twitter ve instagram sosyal medya hesapları da aktif hale getirildi. Tanıtım sitesi ve sosyal medya hesaplarında, özellikle Güney Ege’nin ekoturizm potansiyelinin tanıtımının yapıldığı içeriklere ağırlık verildi. Böylece, bölge için hedeflenen ziyaretçi profiline ulaşılmaya çalışıldı. Tanıtım portalının yurt dışı ziyaretçi verilerine bakıldığında, dünyada en çok ekoturizm destinasyonlarını deneyimleyen turist profiline sahip ABD, İrlanda, Almanya, Çin, İsviçre ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin siteyi ziyaret ettiği görüldü. Türkiye’den ise yine eko turizm hedef kitlesine ulaşılabilecek İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illerden portalın takip edildiği tespit edildi.

“HARİTA ÜZERİNDE GÖSTERİLİYOR”

GüneyEgeTürkiye tanıtım portalı hakkında bilgi veren GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, "Ne Yapsam’, ‘Güney Ege’de Keşfet’, ‘Nereye Gitsem’, ‘Rotam Güney Ege’ ve ‘Blog’ ana başlıklarından oluşan sitemiz, çok çeşitli kullanım seçenekleri sunuyor. Ziyaretçilerin Güney Ege’de keşfedilmeyi bekleyen lezzetlere, maviye, yeşile, tarihe, heyecana giden eşsiz rotalar oluşturmalarını sağlıyor. Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki önemli turizm öğelerinin yer verildiği ‘Ne Yapsam?’ ana başlığında ‘Kültür ve Tarih’, ‘Deniz, Güneş ve Doğa; İnanç Turizmi’, ‘Sağlık ve Termal’ ile ‘Açıkhava Aktiviteleri’ alt sekmeleri yer alıyor. ‘Güney Ege'de Keşfet!’ ana başlığında ise ziyaretçiyi keşfetmeye yönelten ‘Ekoturizmde Yeni Destinasyonlar’, ‘Renkli Köyleri, Kamp ve Karavan Alanları’, ‘Adrenalin ve Eğlenceyi’, ‘Farklı Bir Dinlenmeyi’, ‘Eşsiz Lezzetleri’ ve ‘Meşhur Güney Egelileri’ gibi seçenekler bulunuyor. Güney Ege’deki önemli destinasyonların yer aldığı Nereye Gitsem! ana başlığında Kuşadası’ndan Çameli’ye, Ula’dan Pamukkale’ye kadar Güney Ege’deki önemli birçok ekoturizm destinasyonu tarih, kültür, doğa ve aktivite alanlarındaki potansiyelleriyle ziyaretçilere tanıtılıyor. Google Maps alt yapısının kullanıldığı sitede, tüm başlıklarda yer alan ögeler harita üzerinde gösteriliyor. ‘Rotam Güney Ege!’ başlığında, Güney Ege’de yer alan hazır yürüyüş ve bisiklet rotalarına ulaşılabileceği gibi, kullanıcılar ziyaret etmek istedikleri yerleri ve gerçekleştirmek istedikleri etkinlikleri seçerek kişisel rotalarını oluşturabiliyor. Tanıtım portalı üyelerine birden çok rota oluşturma ve bu rotaları kaydetme imkanı sunuyor.” dedi.

“GÜNEY EGE’NİN TURİZM POTANSİYELİNİ ANLATAN BLOG YAZILARINI BEKLİYORUZ”

“Tanıtım sitemize yakın zamanda eklenen Blog sekmesinde aylık olarak belirlenen bir temada blog yazısına yer veriyoruz.” diyen Genel Sekreter Akdoğan, “Portalda bugüne kadar bölgenin termal turizminden antik kentlerine, yürüyüş ve bisiklet rotalarından kamp ve karavan alanlarına kadar birçok blog yazısı yayınladık. Bölgedeki paydaşlarımızdan da Güney Ege’nin turizm potansiyelini anlatan blog yazılarını bekliyoruz. Böylece paydaşlarımızın tanıtım portalında yer vereceğimiz yazılarıyla site daha interaktif hale gelecektir. Ayrıca, Bölge paydaşlarımız da Güney Ege’nin tanıtımına katkı sağlayacaklardır.” şeklinde açıklamalarını sürdürdü. Akdoğan, Aydın, Denizli ve Muğla’nın farklı destinasyonlarını ve kültürel çeşitliliğini yakından tanımak isteyen ziyaretçilerin, guneyegeturkiye.com tanıtım portalını inceleyebileceklerini söyledi. Ayrıca; Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından yapılan paylaşımları takip etmelerini önerdi. Web sitesine uygun içeriğe sahip blog yazısını yayınlatmak isteyen paydaşların ise guneyegeturkiye.com sayfasının iletişim kısmından veya sosyal medya adreslerinden Ajansla bağlantı kurabileceklerini söyledi.