Geçtiğimiz 2 yıl boyunca koronavirüs gölgesinde kutlanan Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar özlediği kısıtlamasız bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı. Hava serin olmasına rağmen kafeler, sahiller ve yürüyüş alanları tatilcilerle doldu. Ayrıca 3 günlük bayram tatili boyunca Kuşadası'na gelen 10 kruvaziyer gemisinden inenlerin yanı sıra hava yoluyla gelip otellerde konaklayan yabancı turist trafiği nedeniyle Kuşadası çarşı esnafının ve yiyecek içecek sektörünün yüzü güldü.
Kuşadası’ndaki bu tablo, yaşanan sıkıntılar nedeniyle turizmdeki kaybın yaralarının sarılacağı müjdesi gibiydi. Bu bayram hem piyasayı hareketlendirdi, hem de bu olumlu havayla turizm açığı kapanacak gibi göründü.

“NEREDEYSE TURİZMİ UNUTACAKTIK”


Pandemi nedeniyle iki yıldır tarihinin en sessiz bayramlarını geçiren Kuşadası, kısıtlamaların büyük ölçüde kalktığı ilk bayram olan Ramazan Bayramı’nı coşkulu geçirdi. Tatil için ailesi ile birlikte Eskişehir'den Kuşadası'na gelen Erkan Seren, ilçenin tarihi ve turistik açıdan gezilip görülebilecek bir yer olduğunu belirterek, "Kuşadası’na daha önce de gelmiştik. Eşim ile Kuşadası'nda bir gezi de tanışmıştık. Çocuklarla birlikte Kuşadası bizim ikinci evimiz gibi burayı çok seviyoruz" dedi.
Çarşı esnaflarından Mehmet Harmancı ise pandemiden ötürü sönük geçen 2 yılın ardından böyle kalabalıkları özlediklerini söyleyerek, "İki yıldan bu yana pandemiden ötürü kısıtlamalar vardı. Böyle bir kalabalık olmuyordu. Bu bayramda şükürler olsun hem hastalık azaldı. Bu bayramda da esnafın yüzü gülüyor. Yerli ve yabancı konuklarımız var. Kuşadası'nı geziyorlar, esnaflar olarak bizler elimizden geldiği kadar gelen konuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Neredeyse turizmi unutacaktık, esnaf olarak çok zor günler geçti ama şimdi bayramın bereketiyle moral bulduk. İnşallah sadece bayrama değil sezon boyunca böyle devam eder. Buna inanıyorum" dedi.