Aydınlı Genç Deveciler tarafından geçen yıl koronavirüs salgını dolayısı ile yapılamayan iftar programı, bu yıl gerçekleştirildi. Efeler ilçesi, Işıklı Mahallesi’nde düzenlenen programa Aydın’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden deveciler ilgi gösterdi. Programa ‘Deveci Başkan’ olarak tanınan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve Işıklı Mahallesi Muhtarı Ercan Özçineli de katıldı. Birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı programa Belediye Başkanı Kaya, ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 ile mücadele eden 2 yaşındaki Alparslan Sarıboğa’nın babası polis memuru Ömer Sarıboğa ile birlikte katıldı. Programda Aydınlı Genç Deveciler’in girişimleri sonucunda minik Alparslan’ın tedavisi için 20 bin 500 lira yardım toplandı.

“DAYANIŞMA YAŞATIR”


Alparslan’a yapılan yardımlar için teşekkür eden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Genç Deveci kardeşlerimle yine gurur duydum, duyduk. Sosyal konularda duyarlı olan Genç Deveciler yine örnek bir çalışmaya imza attılar ve SMA Tip-1 ölümcül kas hastalığı ile mücadele eden iki yaşındaki minik yavrumuz Alparslan için 20 bin 500 lira bağış topladılar. ‘Dayanışma yaşatır’ sözünü gerçek kılan ve Alparslan’a nefes olan, umut olan tüm deveci camiasına bu güzel iftar programı ve bu anlamlı dayanışma örneği için yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim emeğinizi boşa götürmesin, Alparslan’ımız en kısa sürede sağlığına kavuşsun” dedi.

“DEVECİLİĞİN BİRLİK, BERABERLİK OLDUĞUNU GÖSTERDİK”


Aydınlı Genç Deveciler’den Melik Gezer de, iftar programı düzenlemenin ve Alparslan Sarıboğa’ya destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Programa katılan herkese teşekkür eden Gezer, “Deveciliğin birlik, beraberlik olduğunu bir kez daha herkese gösterdik” şeklinde konuştu. Öte yandan programda bir araya gelen deveciler ve protokol üyeleri, ezanın okunması ile birlikte, dua ederek, kendilerine ikram edilen yemeklerle oruçlarını açtı