Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi iş birliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çocukların katılımı ile bisiklet gezisi düzenlendi. Çocuklar, bisikletleriyle Atatürk Kent Meydanı’nda toplandı. Meydanda bisikletlerinin bakımı da yapılan çocuklar, emniyet personellerinin yol ve trafik güvenliğini sağlamasının ardından, görevlilerin gözetiminde pedal çevirmeye başladı. Yetişkinlerin de ilgi gösterdiği geziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Bisikletliler Derneği Aydın Şube Başkanı Hümeyra Yıkılmaz da destek verdi. Şehir içinde pedal çeviren çocuklar, Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nda ikram ve oyun molası verdi. Molanın ardından, çocuklar aynı güzergahtan meydana dönüş yaparak bisiklet gezisini tamamladı.

“HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi ile birlikte bisiklet gezisi düzenlediklerini söyledi. Bisikletin önemli bir değer olduğunu ve çevreye zarar vermediğini belirten Özcan, Aydın'ın da bisiklet kullanımına son derece uygun bir il olduğunu dile getirdi. Özcan, tüm vatandaşlardan bisiklet binmelerini beklediklerini ifade etti. Düzenledikleri bisiklet gezisinin devamının geleceğinin altını çizen Özcan, "15 Mayıs’ta öğretmenler ve idarecilerimize bisiklet bindireceğiz. 19 Mayıs’ta yine bir sürprizimiz var, yine bisiklet kullanacağız. Bisiklet artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Ben halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve her kesimin bize destek vermesini canı gönülden diliyorum" dedi.

“GÜNLÜK YAŞANTIMIZDA DAHA ÇOK YER EDİNMELİ”

Bisikletliler Derneği Aydın Şube Başkanı Hümeyra Yıkılmaz da, dernek olarak 50 ilde eş zamanlı olarak bisiklet gezisi etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Aydın’da da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde yoğun katılımın olduğu güzel bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Başkan Yıkılmaz, hobileri olan bisiklete binerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 102'nci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Bisikletin günlük yaşantılarında, bir ulaşım aracı olarak daha çok yer edinmesi için çalıştıklarını kaydeden Yıkılmaz, özel günleri de bisiklet kullanımını teşvik etmede bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.