Son zamanlarda yazdığı ve oynadığı Prens adlı internet dizisi ile gündemden düşmeyen Giray Altınok, dizi severler tarafından oldukça merak edilmekte. Peki televizyondan yüzüne oldukça aşina olduğumuz Giray Altınok kimdir? Ünlü oyunca hakkında merak edilen detayları paylaştık…

Giray Altınok Kimdir?

Giray Altınok Güldür Güldür adlı programla hayatımıza girmiş ve ülkemizdeki çoğu başarılı projede yer almış bir oyuncu, senarist ve tiyatrocudur.

Pamukkale Üniversitesi’nin sosyoloji bölümünden mezun olan Giray Altınok, üniversite eğitiminin ardından oyunculuğa yönelmiştir. Bu kapsamda Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi almaya başlamış ve eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

Kameralarla ilk kez 2011 yılında tanışan Giray Altınok, başarılı oyuncu Nejat İşler’in baş rolde olduğu Kaybedenler Kulübü adlı sinema filmiyle kariyerine adım atmıştır. Kaybedenler Kulübü’nün ardından sinemaya devam eden Giray Altınok; Vücut, G.D.O. KaraKedi ve Tut Sözünü gibi komedi filmleriyle adından söz ettirmiştir.

Giray Altinok Kimdir 2

Giray Altınok 2020 yılında, Show TV ekranlarında yayınlanan komedi programı Güldür Güldür Show'un kadrosuna dahil olmuştur. Bu programdaki sergilediği oyunculuk yeteneğiyle dikkatleri çekmiş, Giray Altınok kimdir sorusu sıkça araştırılmıştır.

2023 yılında vizyona giren sinema filmi Ölümlü Dünya 2 kadrosunda yer alan Giray Altınok büyük ses getirmiştir. Giray Altınok gişe rekortmeni bu filmde; Feyyaz Yiğit, Ahmet Mümtaz Taylan, Sarp Apak gibi ünlü isimlerle birlikte yer almıştır.

Aynı zamanda senaryo yazarlığı yapan Giray Altınok, 2023 yılında absürt bir komedi dizisini kaleme almıştır. Günümüzde oldukça popüler olan ve BluTV'de yayınlanan o proje ise Prens adlı dizidir. Giray Altınok Prens’in senaryosunu kaleme almanın yanı sıra, dizideki baş rol olarak karşımıza çıkmaktadır.

Giray Altinok Kimdir 7

Giray Altınok Kaç Yaşında? Nereli?

Giray Altınok kimdir, şimdi de ünlü komedyenin merak edilen yaşı ve memleketini inceleyelim… Giray Altınok 11 Aralık 1983 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 40 yaşında olan ünlü isim İzmir'de doğmuştur.

Giray Altinok Kimdir 4

Giray Altınok Dizi ve Filmleri

Giray Altınok yer aldığı projelerle adından sıklıkla söz ettiren bir komedyen ve oyuncudur. Bu kapsamda dizi ve film severler tarafından, Giray Altınok filmleri ve dizileri oldukça merak edilmektedir.

Giray Altınok dizileri aşağıda yer almaktadır:

  • Buyur Bi’De Burdan Bak- TV dizisi (2015)
  • Güldür Güldür- TV Programı (2020)
  • Var Bunlar- İnternet dizisi (2022)
  • Prens- İnternet dizisi (2023)

Yukarıda yer alan projelerin yanı sıra, Giray Altınok yeni dizi Karşılaşmalar adlı internet yapımında yer alacaktır.

Giray Altınok’un oynadığı sinema filmleri ise aşağıdaki gibidir:

Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler! Farabi Kimdir? Neyi İcat etti? Ünlü Filozof Hakkında Tüm Merak Edilenler!
  • Kaybedenler Kulübü (2011)
  • Labirent (2011)
  • Tut Sözünü (2014)
  • Düğün Dernek 2: Sünnet (2015)
  • Bize Müsaade (2019)
  • Hababam Sınıfı Yeniden (2019)
  • Baba Parası (2020)
  • Hababam Sınıfı Yaz Oyunları (2021)
  • Bana Karanlığı Anlat (2022)
  • Ölümlü Dünya 2 (2023)

Giray Altinok Kimdir 6

Giray Altınok Evli Mi?

Giray Altınok kimdir, şimdi de merak edenleri için ünlü komedyenin özel hayatından bahsedelim… Giray Altınok eşi ve meslektaşı Cansu Diktaş ile evlidir. 2018 yılında nikah masasına oturan ünlü çift, İstanbul İstinye’de yaptıkları bir kır düğünüyle dünya evine girmiştir.

Giray Altınok çocuğu konusunda da sıkça araştırılmaktadır. Peki ünlü ismin çocuğu var mı? Giray Altınok Cansu Diktaş çiftinin bir çocuğa sahip olmadığı bilinmektedir. 

Giray Altinok Kimdir 1

Cansu Diktaş Kimdir?

Giray Altınok kimdir başlığı altında karşımıza çıkan bir diğer konu ise ünlü ismin eşidir. Peki Cansu Diktaş kimdir? Cansu Diktaş tıpkı eşi gibi bir oyuncu ve tiyatrocudur. 1988 yılında Tekirdağ’da doğmuş, günümüz itibarıyla 35 yaşındadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin işletme- ekonomi bölümünden mezun olan Cansu Diktaş, okurken Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden oyunculuk eğitimi almıştır. Üç yıl Espri Standartları Enstitüsü Kurumu’nda çalışmış ve Ajans 35 Buçuk bünyesinde oyunculuk eğitimi almıştır.

Eğitim konusunda kendini geliştirmekten kaçınmayan ünlü isim, Bahçeşehir Üniversitesi’nde oyunculuk alanında yüksek lisans yapmış ve başarıyla mezun olmuştur. 2013 yılının Şubat ayında ise ŞAFT Tiyatro’sunun kuruculuğunu üstlenmiş, halen bu kapsamda çalışmalarına devam etmektedir.

Cansu Diktaş 2017 yılında yayınlanan TV dizi Çalınmış Hayatlar’da Münevver Karabulut karakterine hayat vermiştir. Asıl şöhretini bu diziyle yakalayan ünlü isim, Baba Candır ve Tut Sözünü gibi dizilerle kariyerine devam etmiştir. Ancak Cansu Diktaş’ın yoğunlaştığı alan televizyon ve sinemadan ziyade tiyatro sahneleridir.

Muhabir: Ömer ARAZ