Germencik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “ihaleye fesat karıştırma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Germencik Belediyesi Fen İşleri Müdürü A.A. ile belediye personelleri S.A. ve M.K., ifadeleri alınmak üzere Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne davet edildi.
M.K., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Fen İşleri Müdürü A.A. ile personel S.A. gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Savcılık ve mahkemedeki işlemlerinin ardından A.A. ve S.A.’nın tutuksuz yargılanmalarına hükmedilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.
Öte yandan belediye, gözaltı işleminin; Mesudiye Mahallesi’nde geçen yıl gerçekleştirilen yol çalışmasında, parke taşının altında kullanılan malzemenin ihale yerine doğrudan temin yöntemiyle satın alınmasından kaynaklandığını açıkladı.





