Seçim döneminde gençlerin gönlünü kazanmaya yönelik vaatlerden biri olan bir kerelik olmak üzere cep telefonu ve bilgisayarda vergi muafiyeti sonunda açıklandı. Detayları henüz netleşmese de tüm telefonları kapsamayacağı, Türkiye’de üretilen telefonlar arasından bir üst sınır belirleneceği belirtildi. 10 bin TL söylentileri ve hangi telefonların kapsama girebileceği ile ilgili haberleri birçok yerde görmekteyiz. Doğal olarak alınan telefon belli bir süre telefon sahibinin hattı olması gerekiyor gibi kuralları da var. Ayrıca bir kısıt da tüm gençlere yönelik değil, sadece üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği açıklanmıştır.
Benzer kısıt emeklilere açıklanan Cumhuriyet’imizin 100. yılı için verilen 5 bin TL’lik ikramiye için de geçerli. Haziran ayında 7.500 TL alırken zamla birlikte temmuz ayında yine 7.500 TL alan emekli geçinemediği için çalışırsa, verilecek 5.000 TL ikramiyeden yararlanamıyor. Kayıtsız çalışırsa, 3-5 yerden kira geliri varsa alacak ama geçinemediği için çalışan emekli vatandaş alamayacak.
Emekli var emekli var. Çalışan emeklilerin bu karardan memnun olmadığı çok açık. Benzer şekilde vergisiz cep telefonu ve bilgisayar konusunda üniversiteli gençler umduklarını bulamadılar. Gençler umutsuz, çalışan emekliler mutsuz. Diğer kesimler de benzer, Türkiye’de insanlar son yıllarda geleceklerini eskiye nazaran daha olumsuz görüyorlar. Gençlerin umut dolu, 15-20 gün basit bir işte çalışmayla istedikleri telefonu zorlanmadan alabildikleri, yıllarca bu ülkeye hizmet vermiş emeklilerin çalışmak zorunda kalmadığı, Avrupalı emekliler gibi dünyayı gezdikleri bir ülkede yaşamak dileğiyle.
Trend Haberler
Buldan depremini 125 gün önceden bildi: Şimdi de Aydın’ın o ilçesini uyardı
Aydınlı muhtar setlerde
Aydın’da okul karıştı: Öğrenci ve veliler gözaltında
CHP'nin ret oyuna rağmen engel aşıldı: Aydın'ın 17 ilçesine müjde
Aydın’da bir dilin 100 yıllık yolculuğu
Oğlunun evliliği hüsranla bitti: Aydınlı anne pazarda borç mücadelesi veriyor
Karacasu'da yürekler dağlandı: Ataköy'de dayı-yeğen aynı kaderi yaşadı
Aydın'da köklü değişim: 17 ilçenin müdürü değişti
Kuyucak'ı üzen ölüm: Mesaiye gitmek için evden çıktı hayatını kaybetti
Aydın'da indirim kaosa dönüştü; 5 yaralı
Resmi İlanlar