Halk Bankası,  kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin  faizlerini  artırdı.  Önceden kullanılan kredilerin de zamlanması, kredi borcu ödeyen esnafı şoke ederken, yapılan yeni zam oranları ise basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu.  Yapılan zam artışına Didim’den ilk tepki ise Didim Şoförler ve Otomobilciler Odasından geldi. 
Zam oranlarıyla ilgili haberler tüm basın organlarından ve sosyal medyada yer alırken Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi ise sosyal medya hesaplarında zamlarla ilgili bir paylaşım yada açıklama yapmadı. 
Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barış Şam ise üyelerinin kullandığı kredilere yönelik yapılan bu faiz artışını kınayan bir açıklama yaparak şunları kaydetti;  “Esnaf ve sanatkarlarımıza uygulanan faiz artışını kınıyoruz. Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden önceden düşük faizli kredi kullanan tüm esnafların kullandıkları kredilere yeni faiz oranları uygulanmıştır. Buna göre; % 7.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 17 olarak güncellenmiş , % 8.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 18 olarak güncellenmiş , % 9.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 21 olarak güncellenmiş , % 12.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 24 olarak güncellenmiş 
% 15 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 24 olarak  güncellenmiş , % 17.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 25 olarak güncellenmiş , % 20 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 26 olarak güncellenmiş , % 22.5 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 27 olarak güncellenmiş , % 24 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 28 olarak güncellenmiş 
% 25 ile kredi kullanan esnaflarımızın faiz oranları % 29 olarak otomatik güncellenmiştir.
Esnaf Kefalet Kooperatifi aracılığı ile kullandıkları kredilere geriye dönük yaklaşık on puanlık bir yükseltme yapılarak faizlerin artması, zaten zor durumda olan esnafımıza ayrıca bir yük daha getirmiştir. Esnaf ve sanatkârımıza devlet destekli olarak kullandırılan, esnafımız da kendi hesabını yaparak ve devletine güvenerek kullandığı bu kredilerdeki faiz oranlarının daha sonra şartlar değişti diyerek vicdanlarda yer bulmayan oran yükseltilmesi uygulamasının inşallah düzeltileceğini umut ediyoruz. Bu uygulamanın iptali için elimizden gelen bütün gayreti ve mücadeleyi göstereceğiz.” İfadeleri kullanıldı. 

Didim EKK yönetimi Halkbankasının Kredi faizlerinin arttırılmasıyla ilgili olarak gün boyu yapmadığı paylaşımı akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

Esnaf Kefaletin Faizleri Arttirildi Ilk Tepki Didimden Soforler Odasindan Geldi 470246 73C9Fe433F1B6Cb1057D3324303F29Fb

Esnaf Kefaletin Faizleri Arttirildi Ilk Tepki Didimden Soforler Odasindan Geldi 470246 Acc62255D0688A11E1D5037B740896Fb

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN