Konuyla ilgili açıklama yapan Karahan, sosyal medyada bir paylaşımı beğenerek hikayesine eklediğini, bundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaretten savcılık tarafından ifadeye çağrıldığını söyledi.
Hükümeti eleştiren Karahan, "Apo ile görüşmelere izin veren, mektubunu okutturan mevcut yönetim suç işlemiyor da biz bunu dile getirince mi suç işlemiş oluyoruz? Bizler ne AKP ne de MHP’li vekiller gibi APO’ya 'sayın' da demeyiz, 'beyefendi' de demeyiz. Bizden bunu beklemesinler" ifadelerini kullandı.
Abdullah Öcalan’ın terörist olduğunu vurgulayan Karahan, "O bir bebek katilidir, eli kanlı bir katildir. APO’yu affetmeyi düşünürken, onun mektubunu okurken bu vatan için şehit olan 40 bin şehit ailesine, gazilere sordunuz mu? Onlar bu durumdan razı mı? Acaba şehitlerimiz sizlere hakkını helal ediyor mu? Hiç düşündünüz mü?" diyerek tepki gösterdi.
Açıklamasına “Bunlardan dolayı bizlere ceza verecekseniz buyurun verin” diyerek devam eden Karahan, “Biz bu vatan için canımızı veririz. Bayrağımıza ve birliğimize göz dikenin gözünü oyarız. Önceliğimiz inancımız, vatanımız ve bayrağımızdır. Gerisi ise teferruattır” ifadelerini kullandı.