Kanal 7 ekranlarının popüler dizisi Esaret, oyuncuları ve konusuyla gündemden düşmüyır. Merakla takip edilen Esaret adlı dizi bu sefer de çekim yerinin neresi olduğu konusunda sıkça araştırılıyor. Farklı dizilerden de aşina olunan çekim mekanı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, Esaret dizisi nerede çekiliyor? İşte detaylar…

Esaret Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kanal 7’nin günlük dizisi Esaret’in Sakarya ve İstanbul illerinde çekildiği bilinmektedir. Çünkü Esaret dizisi konusu gereğince bu şehirlerin yarattığı atmosferden beslenmektedir. Esaret dizisi oyuncularının da İstanbul’da yaşaması, dizinin çekim mekanı olarak İstanbul ve yakın çevresinin tercih edilmesi konusunda büyük bir önem taşımaktadır.

Esaret dizisi ilk bölümü itibarıyla bir çölde başlamaktadır. Dizinin ilk bölümünün çekildiği bu çöl çekimlerinin ise Sakarya’nın Karaboğaz kumsalında gerçekleştiği bilinmektedir.

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 5

Esaret Dizisinin Çekildiği Konak Kimin?

Dizi severler tarafından merak edilen Esaret dizisi nerede çekiliyor sorusuna genel bir yanıt verdik. Şimdi de biraz detaylara inelim… 

Esaret dizisinin çekildiği ev olan konak bu kapsamda oldukça merak edilmektedir. Bu evin kimin olduğu konusunda kesin bir bilgi yer almamaktadır. Ancak bu evin başka bir diziye daha ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.

2017 yılında Star TV ekranlarına yayınlanan Aslı Enver, Özcan Deniz ve Salih Bademci gibi ünlü isimlerin yer aldığı İstanbullu Gelin adlı dizi karşımıza çıkmaktadır. Esaret dizisinin çekildiği ev, İstanbullu Gelin adlı dizide Boran Konağı olarak geçmektedir.

Sessiz katil hipertansiyon! En büyük düşmanı tuz! Sessiz katil hipertansiyon! En büyük düşmanı tuz!

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 2

İstanbullu Gelin konağı yalnızca dizi için inşa edilmiş bir yapıdır. İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunmakta ve geniş bahçesi, salonu, hamamı, tarihi mutfağı ve 9 adet yatak odasıyla oldukça ilgi çekmektedir.

Esaret dizisi nerede çekiliyor sorusunun diğer bir ayağını oluşturan bu ev hakkında bir bilgi daha yer almaktadır. Bu kapsamda dizide geçen Demirhanlı Konağı yapımının, Beykoz Kundura Fabrikası’nda beş ayda tamamlandığı bilinmektedir.

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 4

Esaret Dizisi Konusu

Esaret dizisi nerede çekiliyor detaylı bir şekilde inceledikten sonra, biraz da dizinin merakla izlenen konusundan söz edelim…

Esaret dizinin konusu Demirhanlı Konağı sakinlerinin üzücü bir haberle karşı karşıya kalması ile başlamaktadır. O haber ise Demirhanlı ailesinin küçük kızının, bir görev için Afrika'ya gittiği esnada akıl almaz bir cinayete kurban gitmesidir.

Kız kardeşini almak için Afrika'ya giden Orhun Demirhanlı ise o esnada acı gerçekle yüzleşmekte ve kardeşinin katillerini bulmak için intikam peşine düşmektedir. Esaret adlı dizi aynı zamanda bir aşk hikayesini konu almaktadır. Bu kapsamda ise Esaret, Hira ve Orhun karakterinin çölde başlayan ve sonsuz bir karanlıkta devam eden büyük sevdalarını anlatmaktadır.

Aşk, intikam, dram, para ve polisiye gibi birçok konuyu bünyesinde barındıran dizi; hayranları tarafından heyecanla takip edilmektedir.

Esaret Dizisi Hangi Kanalda? Saat Kaçta?

Esaret dizisi konusundan sonra, dizi hakkında merak edilen bir diğer noktaya değinelim: Esaret dizisiz hangi kanalda, hangi gün ve saat kaçta yayınlanmaktadır? Esaret adlı dizi, Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşmaktadır.

Kanal 7’nin günlük dizileri arasında yer alan Esaret, hafta içi her gün saat 21.00’da yayınlanan yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşmaktadır. Peki Esaret dizisi kaçta bitiyor? Bir bölümü yaklaşık olarak 90 dakika süren Esaret dizisi, saat 22.30’da bitmektedir.

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 3

Esaret Dizisi Oyuncuları

Esaret dizisi yeni oyuncuları sıkça bünyesine dahil eden dinamik bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Dizinin baş rolünde ise Cenk Torun ve Mahassine Merabet yer almaktadır.

Esaret dizisinin oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Cenk Torun
  • Mahassine Merabet
  • Ali Yağız Durmuş
  • Hilal Anay
  • Melahat Abbosova
  • Mustafa Şimşek
  • Zeki Ocak
  • Esra Demirci
  • Pervin Mert
  • Yağmur Çelik
  • Yaren Yıldırım
  • Kerem Tanık
  • Ceren Su Gülnaz Özçelik
  • Bülent Ergün
  • Başak Durmaz
  • Öncel Aktarıcı
  • Gözde Erdem
  • Sinem Karaçoban

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 7

Cenk Torun Kimdir?

Esaret adlı dizinin oyuncuları kapsamında Cenk Torun, dizinin baş rolleri arasında yer almakta ve Orhun Demirhanlı karakterine hayat vermektedir. Cenk Torun, 24 Mart 1974 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 50 yaşında olan ünlü oyuncu, Marmara Üniversitesi’nin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştur.

Cenk Torun üniversite mezuniyetinin ardından oyunculuğa yönelmiş, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almıştır. 1994 yılında ise ilk kez kameralarla tanışmıştır. Cenk Torun, başarılı sanatçı Yıldız Tilbe'nin Delikanlım adlı şarkısının klibinde yer almıştır.

Daha sonra ise yer aldığı ilk TV dizisi olan Çılgın Bediş’in kadrosuna dahil olmuştur. Buradaki oyunculuğunun ardından kariyer basamaklarını yavaş yavaş tırmanan Cenk Torun, çeşitli sinema ve TV dizilerinde yer almaya devam etmiştir. 2022 yılından bu yana ise Esaret adlı dizinin baş rolünde yer almaktadır.

Esaret Dizisi Nerede Cekiliyor 6

Mahassine Merabet Kimdir?

Esaret adlı dizinin bir diğer baş rolü ise Hira karakterine hayat veren Mahassine Merabet’tir. Mahassine Merabet, 24 Ocak 1999 tarihinde Fas’ta dünyaya gelmiştir. Kökeni gereğince Faslı olan Merabet, günümüz itibarıyla 25 yaşındadır.

İlk ve ortaokul eğitimini Fas’ta tamamlayan Mahassine Merabet, Fas’ın Rabat şehrinde bulunan Muhammed V Üniversitesi’ni kazanmıştır. Medya ve İletişim bölümünü tamamlayan ünlü isim, yüksek lisans için İstanbul'a gelmiştir.

Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapan Mahassine Merabet, bu eğitimini de tamamladıktan sonra oyunculuğa başlamıştır. Ünlü ismin ilk dizisi ise Hira karakterine hayat verdiği Esaret adlı dizi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ