10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde, Erdoğan Öven Engelliler Köyü oyuncuları, ‘Bu Dünya Bizim’ tiyatro oyunu ve ‘Bir Sevgi Masalı’ Belgeseli’nde seyirciyle buluştu. Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımyla gerçekleşen etkinlik öğrencilerin performanslarıyla birleşince nefesleri kesti.

Erdogan Ovenli Ogrencilerden Muhtesem Performans 470327 B3Cf76Bd7490Ca0Db7E0C51F39779Cab

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

ERDOĞAN ÖVEN’Lİ ÖĞRENCİLERİN TİYATRO GÖSTERİSİ SOLUKSUZ İZLENDİ

Kuşadası Pera Düğün, Organizasyon ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin ilk sunumu, Mehmet Turan’ın uyarladığı ve yönettiği, Erdoğan Öven Engelliler Köyü oyuncularının rol aldığı ‘Bu Dünya Bizim’ tiyatro gösterimi oldu. Davetliler tarafından büyük beğeni ile izlenen performans uzun süre ayakta alkışlandı. Tiyatro gösteriminin ardından bir kez daha sahne alan oyuncular, bu sefer de Yapımcılığını İsmail Erol, Ataberk Yağcı ve Ali Bürbulut’un üstlendiği, ‘Bir Sevgi Masalı Belgeseli’ gösterimi ile yine davetlilerin karşısına çıktı. Öğrencilerin, kendi hayatlarından kesitlerin anlatıldığı belgesel bir yandan yüzlerde tebessüm oluştururken diğer yandan gözyaşlarını da beraberinde getirdi.

Erdogan Ovenli Ogrencilerden Muhtesem Performans 470327 C9B3Dc245D0Bede197A416Ab57D59Af0

ÖĞRENCİLERİMİZİN HER BİRİ ÇOK BÜYÜK EMEK VERDİLER

Öğrencilerin, 10 yıldır tiyatro ile içiçe yaşayarak sahne aldıklarını anlatan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, ‘Öğrencilerimiz sahne alarak ve sanatla içiçe olarak kendilerine olan güvenlerini kazanarak, kimliklerini geliştiriyorlar. Sizlerin karşısında bu sahneye çıkarak hiçbir kelime etmeseler bile sadece sahnede kalabilmeleri o kadar büyük bir önem taşıyor ki ve bu çocuklarımızı inanılmaz mutlu ediyor. Öğrencilerimin bu hayatta ‘Biz de Varız’ deme yöntemlerinden bir tanesi de tiyatro oldu. Köyümüzün sonsuza dek orada yaşayarak, çocuklarımızın yine sonsuza kadar yanlarında olmayı istiyoruz. Gerek çocuklarımız gerekse aileleri o kadar güzel işler yaratıyorlar ki umarım bu hiç bir zaman sona ermez. Desteklerinden ötürü başta Kuşadası Belediyesi, Mehmet Turan ve ekibine, Kuşadası Kent Meclisi ‘ne, ailelere ve siz davetlilere gönülden teşekkür ederim’ dedi.

Erdogan Ovenli Ogrencilerden Muhtesem Performans 470327 8A16A9944F6654B2B8954Db625082714

Muhabir: Aylin Eser