Jantsa’nın büyüme aşamasında Nazilli OSB’de fabrika açmasına Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkan adayı AK Partili Esat Ergüler’in engellediği iddialarını Jantsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Çerçioğlu yalanladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ercan Çerçioğlu, “Bu konu ne zaman jantsa büyüdü 1500 kişi çalıştırmaya başladı o zaman ‘vay jantsa’ya kim kaçırdı, neden gitti memleketten’ tarzında bir tartışılmaya başladı.” dedi.

‘JANTSAYI ESAT EGÜLER Mİ KAÇIRDI ? HAYIR’

Konuyu en başından anlatan Çerçioğlu, “İşin gerçeği şu Atça’daki fabrikamızda iken büyüme hedeflerimiz başlamıştı ve Nazilli Organize Sanayi Bölgesine başvurumuzu yaptık. Dedik ki ‘yer var mı? Dediler ki; ‘biz şuan yer tahsis edemiyoruz. Amma velakin başvurun size ön tahsis verelim.’ Ön tahsis adeta temelde eve girmek gibi bir şey. Biz bu şekilde Nazilli Organze Sanayi Bölgesine başvurduk, doğru. Bizim orada bir hissemiz payımız vardı. Aradan bir kaç sene geçti. Biz dedik ki ‘artık biz yeni bir fabrika yapmamız lazım, bize yeri verin.’ Nazilli OSB bize dedi ki, “Biz şuanda hiç kimseye yer verebilecek hale gelmedik. Yani bürokratik, kanuni yeterlilikler sağlanmış durumda değil’. Bizde ‘yer veremeyecekseniz başımızın çaresine bakalım, ihracat yapıyoruz fabrika yapmamız lazım.’ ‘O zaman siz bilirsiniz’ dendi bize.” Fabrika için yer arayışımız duyulunca Umurlu OSB yönetimi Mümtaz Özalp, Ahmet Rıza Acar beyler bize davet ederek ‘buraya gelin’ dediler. Bizde kalktık gittik. Nazilli OSB yer verebilmiş olsaydı, Jantsa bugün Nazilli OSB’de olacaktı. Verilemedi, bizde Umulu OSB’den yer satın aldık. Orada büyüdük ve bugünlere geldik. Bu noktadan sonra ‘yav efendim jantsa’yı kim kaçırdı ? Esat Ergüler mi kaçırdı? Hayır Esat bey bizim arkadaşımız.”

Ercan Cecioglu Esat Beyin Yatirimimizi Engellemek Gibi Bir Tasarrufu Olmadi 457302 4E6Ad1Bcb4C9414Bd4Bf8E0087D30B65

ESAT BEYİN Bİ TASARRUFU OLMADI, BU KUL HAKKINA GİRER’

“O gün Esat bey sadece Nazilli OSB müteşebbis heyetinde yer alan bir insandı. Oradan tutturarak insanlar diyor ki ‘Esat Ergüler yer vermedi’ Bunu söylemek haksızlık olur, ben yalan söylemem. Böyle bu haksızlığa izin veremem. Kul hakkına girer. Esat beyin öyle bir tasarrufu olmadı. Nazilli OSB o gün kuruluş aşamasını daha tamamlayamamasından ötürü biz mecburen Umurlu’ya geldik. Biz yatırımımız yine Aydın’da yaptık. Ha Nazilli’de olmuş, ha Efeler’de olmuş.” şeklinde konuştu.

‘ESAT BEYİN YATIRIMIMIZI ENGELLEMEK GİBİ BİR TASARRUFU OLMADI’

Aydın’da 19 Mayıs’ta Simge rüzgarı Aydın’da 19 Mayıs’ta Simge rüzgarı

Jantsa isminin siyasi polemiklerin içerisinde olmasından hoşlanmadığını dile getiren Ercan Çerçioğlu, “Bu konuyla ilgili Nazilli’den bir gazeteci arkadaş aradı size ne anlattıysam aynısını ona anlattım böyle bir şey yok, bu polemiklerin bir parçası olmak istemiyoruz. Esat beyin bizim yatırımımızı engellemek gibi bir tasarrufu olmadı. Olay budur yani, bugün siyaseten Esat beyin faklı bir tarafta olmasından dolayı benim gerçeği gizlemem söz konusu olabilir mi? Ben siyasetçi de değilim, bir sanayiciyim.” diyerek konuya açıklık getirdi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER