Koridorda heyecanlı bir şekilde anlatıyor 2023’te seçilecek yeni cumhurbaşkanı ve hükümet, sağcı,
İslamcı ve milliyetçi bir siyasete bırakılmayacak kadar önemlidir! v.s. v.s
Nazilli Asliye ceza mahkemesi salon önü ... Kalabalık kıyamet ...
A. Vay Rıfat abim yine milleti toplamışsın , zehirliyorsun bakıyorum demokrasi adına ! hayırdır yine hoş geldin mi?:)
R. Yav avukatım facebooktan bi tıklamışız, bişey beğenince üst yöneticiye hakaretten yargılanıyoruz, ama yakında bitecek
A. Nasıl bitecek ? ne planlıyorsun...
R. Aday belli oldu demokrasi gelecek, kimse ülkeyi yönetenleri eleştirdi diye yargılanmayacak ...sen ne dersin avukatım . Nasıl görünüyor adayımız?
A. Rıfat abim sizlere hayırlı olsun. Siyasetten anlasak uğraşırdık biliyorsun bilenler zamanında "ekmek
için ekmelettin...! " dediler. İşte ondan sonra bu işin ucu kaçtı ekmeği de gördük adayı da. Taşra avukatı ne anlasın siyasetten ?
Bize laf düşmez, bi oyumuz var verir geçeriz ama anlayanları dinliyoruz işte mesela cumhurbaşkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı gibi bilgili saygın olmalı, bence adamdır . Ortaylı demişken onlar senin adayını bi değerlendirmişlerdi hatırlarmısın şu ara yine gündem de internette bol geziyor videosu İlber hoca, Celal Şengör’ü kısaca şöyle tarif ediyor; Celal Şengör, Fuat Köprülü'den sonra Rusya Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk Türk'tür. Bu jeoloji dalındadır. Avusturya Bilimler Akademisi için de aynı şey geçerlidir. Zaten Jeoloji dalında Avrupa’da büyük ödül aldı. (bu ödül jeoloji dalının Nobel'i demektir) Amerika Bilimler Akademisi, Avrupa Bilimler Akademisi ve Sırbistan Bilimler Akademisi üyesidir. Fransızcayı College de Farnce'da ders verecek kadar iyi iyi bilir. Rusçada bilir. Dünya onu tanımasına rağmen hiç bir zaman Türkiye'yi ve Teknik Üniversi'teyi bırakıp gitmeyi düşünmeyecek kadar da vatanseverdir. Türk bilim tarihini, Türkiye kütüphanelerinde yazma eserler arasında onun kadar takip eden bir Türk doğabilimcisi tanımıyorum. Fuat Sezgin gibi aynı şekilde zamanında dışarı kovalanan bir hocayla en çok teşriki mesai eden profesörlerden biri. Fuat Köprülü ve Halil İnalcık Hoca'ya kasideler döşenecek kadar hayran. Celal Şengör'ün hem Türkiye'de hem de Dünyada bulunduğu konum tartışılmazdır. Celal Şengör Türkiye'de varlığıyla övündüğüm ulusal kıymet hazinemizin en önemli simalarından biridir. Tekrar kamuoyuna duyurmak isterim.
İşte bu övgüler ile meth edilen celal hoca senin adayın için ne diyordu bilirmisin ?
Videodan alıntıdır
" * Yani ben Kemal Kılıçdaroğlu ile bir öğle yemeği yedim yanından ayrılırken çok üzüntülü ayrıldım. Çok samimi söylüyorum dedim Atatürk'ün partisinin başı bu ise vah yazık gittik gürültüye ama halk onu seçiyor sakın bu adamlar vah vah bu adamlar ( ******** ) öyle değil biz seçiyoruz biz de (******)
Şimdi 2010 yılıydı galiba CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Sn Deniz Baykal'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada kurultayda aday olmayacağını söyledi. Sonra güzelce başkan oldu bu yaşanan süreci hatırlıyorsunuz da tekraren anlatmaya gerek yok , beni de ilgilendirmiyor. Kamuoyunda seçmeni etkilemek için cumhurbaşkanının yardımcıları şu kişiler olacak bir şeyler anlatılıyor içinde benimde sevdiğim bir kişi de yok değil. Hani sende bunlar var diye bir umut koşturup oy vereceksiniz. Şimdi filan isimleri Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım diyor ya . ...
Ya o isimleri zamanı geldiğinde atamasını yapmazsa (aklıma Rahmetli Baykal geliyor neden se)
senin yapabileceğin bir şey var mı sen onu de hele !