Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde kış aylarının vazgeçilmez kültürel etkinliği olan deve güreşleri öncesinde, şap hastalığı haberleri sıklıkla gündeme geldi. Özellikle bazı illerde görülen şap hastalığı salgını sonrası güreşlerin yapılamayacağı öne sürülmüştü.

İddialar üzerine yazılı bir açıklama yapan Pazarlıoğlu, “2025-2026 sezonu deve güreşi takvimimiz hazır. Şu an itibarıyla tüm valiliklere izin talep dilekçelerimiz gönderilmiş, işleme koyulmuştur. Şap hastalığından dolayı şu ana kadar hiçbir güreş iptal edilmemiştir” dedi.

Diş tedavisinde yeni dönem: Artık o tedavi SSK kapsamına giriyor
Diş tedavisinde yeni dönem: Artık o tedavi SSK kapsamına giriyor
İçeriği Görüntüle

“SADECE BİR ERTELEME VAR”

Sadece Buldan Deve Güreşi Festivali’nin, İl Hayvanları Koruma Kurulu kararıyla ileri bir tarihe ertelendiğini belirten Pazarlıoğlu, “Karantina kalkarsa ve komite uygun görürse, güreş kendi tarihinde yapılabilir. Camiamızdan ricamız; kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

"DEVEDE ŞAP VAKASI YOK"

DEGÜF Başkanı Pazarlıoğlu ayrıca, federasyonun sağlık kurulunun yaptığı toplantı sonucunda develerde şap hastalığı (FMD) görülmediğine dair hazırladıkları raporların kendilerine teslim edildiğini söyledi. Bu raporların ilgili mercilere iletildiğini ve cevap beklendiğini aktaran Pazarlıoğlu, kamuoyuna en kısa sürede resmi açıklama yapılacağını vurguladı.

Pazarlıoğlu, son olarak 9 Kasım’da İncirliova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek olan toplantıya tüm devecileri davet etti.

Muhabir: EMRAH DİNÇER