İlçe protokolü ve davetlilerin katıldığı açılışta konuşan D-Marin Türkiye Ülke Müdürü Can Akaltan “Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da birçok tekneyi ülkemize getirip burada ekonomimize katkı sağlıyoruz.”dedi.

D- Marin Didim içerisinde bulunan Venue Blue Point D-Marin’de gerçekleşen sezon açılışına Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan ve eşi, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Aydan Aşık Turgut, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ve eşi, CHP’li bazı meclis üyeleri ile davetliler katıldı.
Sezon açılışında ilk olarak D-Marin Türkiye Ülke Müdürü Can Akaltan konuşma yaptı. D-Marin Türkiye Ülke Müdürü Can Akaltan’ın yaptığı açılış konuşmasında “Didim Marina'nın aslında sezonu Şubat ayında çekek sezonuyla başlamıştı. Bizim 72 bin metrekarelik bir çekek sahamız var ve 400 tonluk bir refitimiz var. Aslında Didim Marina, Ege'nin en önemli bakım onarım ve refit merkezlerinden bir tanesi. Bu sezonu da geçen sene gibi dolu dolu geçirdik. Burada bazı paydaşlarımız da var, bazı kiracılarımız var. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da birçok tekneyi ülkemize getirip burada ekonomimize katkı sağlıyoruz.

D Marin Didim Sezon Acilisini Gerceklestirdi 477353 F608Cef0637901Bfee04Ecbe9Abeb56D

EKOSİSTEME KATKI SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ


Didim Marina'dan ülkemizdeki en büyük kapasiteye sahip. Ama bununla da yetinmiyoruz. Malatya'da 41 metrekarelik bir yerde güneş enerjisi hak edildi. Yeni bir güneş enerjisi tantemini kurmak istiyoruz. kenarlarımızdaki elektriğimizi temiz enerjiden elde etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda iki yüz bin metrekare yakın bir deniz sahamız var. Deniz patlıcanları vardı daha önce kaçak yollarla yakalanan. Onları biz marinamızın koruma sahasına dökmüştük. Onların fotoğraflarını gördük. Giderek büyüyorlar burada korumu sahasının içerisinde. Bunu bir adım ileri taşımak istiyoruz. Kalamar yuvası projemiz var. Önümüzdeki 10 gün içerisinde kalamar yuvalarından arkadaşlarımız marinamız içerisinde kuracaklar ve ekosisteme bu şekilde katkı sağlamayı düşünüyoruz.

İŞİMİZDE DİJİTALLEŞTİK


Sensörlerimiz var. Biliyorsunuz yıllık tekne sahiplerimize verdiğimiz sensörler çok önemli. Çünkü sensörlerin sayesinde teknenizde bir yangın çıkarsa, tekneniz su alırsa ya da teknenizde bir batarya ile ilgili sıkıntı olursa hem sizin hem de bizim marinamızın içerisindeyken haberimiz oluyor. Bu yüzden lütfen sensörlerinizi takmayı ihmal etmeyin. Eğer siz takmak istemiyorsanız, bize haber verin. Bizim teknik ekibimiz gelip size yardımcı olacaklar. D-marin uygulaması üzerinden elektriğinizi ve suyunuzu dilediğiniz zaman açık kapayabileceksiniz ve ne kadar tükettiğinizi görebileceksiniz. Yıllık kontrat yenilemelerimizde de yine dijitalleştik. Tek tuşla ön büroya gelmeden ve imza atmadan kontratlarınızı yenileyebileceksiniz.

D Marin Didim Sezon Acilisini Gerceklestirdi 477353 773Ff45132C6F4155561D291Babf2D70

FERİBOT SEFERLERİMİZ BAŞLIYOR


Yeşil Marmaris'le birlikte buradan Leros'a ve Kos’a aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediye'miz ve Muğla Büyükşehir Belediye'mizle ortaklaştığımız bir proje var. Didim'le Turgut Reis arasında 1 Temmuz'dan itibaren düzenli seferler yapılması ile ilgili çalışmalar son hız ile devam ediyor. Burada Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür etmek istiyorum çünkü onun büyük desteği var.” ifadelerini kullandı.

SEZON HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GÜZEL GEÇER


Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca yaptığı konuşmada “Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından Didim’e gelen çok kıymetli misafirlerimiz, D-Marin'in sezon açılışına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizler Didimli olmaktan, Didim’de olmaktan hep şeref duyduk, onur duyduk. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki tarihten gelen değerlerimizle biz gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde yaşıyoruz. Dağlarından, yağ ovalarından bal akan bir şehrin en kıymetli ilçesindeyiz. 90 kilometrelik sahil şeridimizle, mavi bayraklı plajlarımızla, tertemiz havamızla Didim kendine gelen bütün misafirleri aşık eden dünyanın en güzel turizm destinasyonlarından biri. Sizler de Didim'e, D-Marin'e hoş geldiniz, şeref verdiniz. İnşallah önümüzdeki sezon her zaman olduğu gibi güzel geçer. Sizleri her dönem olduğu gibi güzelce ağırlarız. Burada olmaktan, burada bulunmaktan bizler gibi sizler de keyif alırsınız.” ifadelerini kullandı.
Sezon açılış programı açılış konuşmalarının ardından canlı müzik dinletisiyle devam etti.

TFF 3. Lig maçı Didim’de oynanacak TFF 3. Lig maçı Didim’de oynanacak

D Marin Didim Sezon Acilisini Gerceklestirdi 477353 387Bb994061F00B6087700898F296Ef6

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN