İki çocuk babası Sağış, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatı eleştirerek "Milli Eğitim Bakanlığı 'maarif müfredatı' yönetmeliği her geçen gün laiklik, demokratik, bilimsel ve Atatürk'ün yok sayıldığını ileri sürerek bu adımı attığını kaydetti. Konuyla ilgili basına bilgi veren Sağış 4 yıldır Didim’de oturduğunu kızının ortaokula, oğlunun ise liseye geçeceğini belirterek “Didim’de 4 yıldır, oturuyorum. Kızım liseye başlayacak; oğlum da ortaokula başlayacak. Verdiğim dilekçeyle bu dersten muaf tutulacaklar. Kızımın din hocası var öğretmenlik bilgisi iyi ama siz kendinizi bu dersten muaf tutamıyorsunuz. Eğitim sisteme darbe yapılmıştır ve benim aldığım karar karşı tepkidir. Deist ve atesitler ve alevlerin çocukları din dersinden muaf olamıyorlar; sadece aileden birisi Hristiyan yada Yahudi olursa muaf olabiliyor. Yasa bunu söylüyor.” dedi.

Cocuklari Icin Din Dersinden Muaf Olmasi Icin Din Degisikligi Yapti 476145 C124Ff9A58098397B42Ad3De43F55Da7

Didimli turizm çalışanı hayata tutunamadı Didimli turizm çalışanı hayata tutunamadı

Sağış “MEB’nın sözüm ona müfredatının yozlaştıran, Türk kimliğini yok sayan yapıda.. Yıllarca Alevilerin çocuklarına zorunlu din dersi veriyorsunuz, öğrencileri tarikatlara sokuyorsunuz. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi bir milleti topla tüfekle değil eğitimle yok edebilirsiniz sözü de bunun örneği, eğitimle yok etmeye çalışıyorlar. Benim tepki en son çıkan artık maarif yönetmeliğine karşı tepki..” ifadelerine yer verdi.

Sağış, Didim İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dün yaptığı din bilgisinin değişikliği talebinde ise şu ifadelere yer verdi; “İlgili kanun nezdindeki hakkım doğrultusunda nüfus kaydımdaki din bilgisinin değiştirilmesini istiyorum. Nüfus Hizmetleri Kanununun kayıt düzeltilmesi hakkını düzenleyen Madde 35 1. ve 2. fıkraları ise aşağıdaki gibidir: MADDE 35 (1) Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Ancak olayların aile kütüklerine tescili esnasında yapılan maddi hatalar nüfus müdürlüğünce dayanak belgesine uygun olarak düzeltilir. (2) Aile kütüklerindeki din bilgisine ilişkin talepler, kişinin yazılı beyanına uygun olarak tescil edilir, değiştirilir, boş bırakılır veya silinir. Buna göre ilgili kanun, tarafıma, mahkemeye başvurma gereği olmaksızın aile kütüğündeki din hanemin içeriğini değiştirme ya da silme hakkı vermektedir. İzah edilen nedenlerle, nüfus kayıtlarımdaki aile kütüğünde ve bu bilginin yer aldığı kayıtlarda din hanemin NHK Md.35-1/2 uyarınca Hristiyanlık olarak değiştirilmesi hususunda gereğini bilginize arz ederim.”

Muhabir: Hüseyin Çalışkan