Efeler ilçesindeki Aydın Adliyesi’nde toplanan Seçim Kurulu, CHP’nin İncirliova Belediye Başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazı değerlendirdi. Toplantı için CHP ve AK Parti temsilcileri de adliyeye geldi. İddiaya göre adliye koridorunda CHP İncirliova Belediye Başkan Adayı Osman Gökmen, beraberindeki kişiler ile birlikte İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın basın danışmanı Hüseyin Çetin’in yanına gelerek, kendisini tehdit etti. Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Çetin ise Gökmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emniyet çıkışında, yaşadığı olayla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Çetin, Seçim Kurulu'nun İncirliova seçim sonuçlarına yapılan itirazı görüşeceği toplantıyı takip etmek üzere adliyeye geldiğini belirterek, "Adliyede bulunduğumuz sırada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı, yanındaki grupla birlikte benim yanıma gelerek, ‘Sen seçim akşamı ambulans çağırmışsın, CHP’liler bayılıyor demişsin. Bizimle ilgili neden böyle şeyler söylüyorsun? Seni, İncirliova sokaklarında gezdirmeyeceğim, bu iş bitsin görüşeceğiz’ şeklinde beni tehdit etti. Osman Gökmen’in tavrı devamında yapılan toplantı sırasında da sürdü. Toplantının olduğu ikinci kata çıktığımızda yine aynı şekilde ben emniyet yetkililerine konuyla ilgili bilgi verirken, 'Sen niye her şeye karışıyorsun, ilçe başkanı mısın?' diyerek bu tavrını sürdürdü. Ben bu yaşananlarla ilgili olarak, beni tehdit etmesiyle ilgili olarak Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geldim, şikayette bulundum” dedi.

Başkan Kıvrak talimatı verdi: Kurban Bayramı hazırlıkları başlıyor Başkan Kıvrak talimatı verdi: Kurban Bayramı hazırlıkları başlıyor

Ambulans çağırması ile ilgili konuya da açıklık getiren Çetin, seçim gecesi Aytekin Kaya'nın eşi Füsun Kaya'nın fenalık geçirdiğini ve bu nedenle ambulans çağrılması için anons yaptığını dile getirdi.

Muhabir: HABER MERKEZİ