Başkan Arıcı'dan şeffaf belediyecilik örneği Başkan Arıcı'dan şeffaf belediyecilik örneği

“7’NCİ KATTA 2 TANE MÜFETTİŞ ODAMIZ VAR”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde haraç düzeni var.” sözleri ile ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Çerçioğlu, “Tövbe tövbe, estağfurullah. Şu Ramazan mübarek günde hem de. Bu belediyenin bir kapısından yüzlerce müfettiş, öbür kapısından yüzlerce müfettiş girip çıktı. Ben artık, sayısını falan hatırlamıyorum. Bizim 7’nci katta 2 tane müfettiş odamız var, diğer katlarımızda da var. Bizden hiç müfettiş eksik olmuyor ki. Bunu da en iyi bilen bence Aydın Milletvekili Mustafa Savaş beyefendidir. O, ilk önce kendisi bir aynaya baksın. Tabi ki basit polemiklerin içine girmem.” diye konuştu. 
“AYDIN HALKI, MUSTAFA SAVAŞ BECERİKSİZ DİYOR”
Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın’a çok büyük hizmetler yaptıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Hizmetler yapmaya da devam edeceğiz. Bir otogarımız ne kadar güzel oldu. Trafiğimizi rahatlattı. Çevre Bulvarı’nı açtık. ASTİM Köprülü Kavşak, yine Efeler Atatürk Bulvarı’ndaki kavşağımız. Kuşadası’ndaki Atatürk 1 ve Atatürk 2 Kavşağımız, yine Atatürk Kent Meydanı yeraltı otoparkı. Kuşadası’nda kamulaştırdığımız sahilde kalan tek yer vardı, denize sıfır. Burada yerin altına otopark yaptık, üstüne yeşil alan yaptık. Belediye hizmet binaları yaptık. Söke’de yeni otogarımızı açtık, yeraltı otoparkı yaptık. Say say bitmez, bizim hizmetlerimiz. Ama baktığımız zaman Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın beceriksiz olduğunu Aydın halkı söylüyor, bunu ben söylemiyorum. Aydın halkı bir tespitte bulunuyor. Gerçekten ben de Aydın halkının bu düşüncelerine, bu tespitlerine katılıyorum. Çünkü Aydın’da taş üzerine taş koymadılar.” şeklinde konuştu.  
“BEN OLDUĞUM SÜRECE REZİDANS OLMAYACAK”
Çerçioğlu, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni hastane yapıldığında eski hastaneler oraya taşınacak. Kendisi taşınmayacağını ifade etse de ya 112 olur orası ya da hiçbir şey olmaz, boşaltırlar. Çünkü Türkiye’de artık hekimler kalmadı. Hekimler yurtdışına gidiyor. Bunu şu an tabi ki ifade edemiyor ama bizler çok net biliyoruz. Yine Aydın’ın merkezinde uzun süredir iki tane il emniyet müdürlüğü binası yıkık şekilde öyle duruyor. Ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Ben belediye başkanı olduğum sürece bu yerlerde alışveriş merkezi ya da rezidans olmayacak. Özellikle altını çiziyorum. Bu yerlerin ne olacağını ifade etmiyor çünkü kendisi 1 Nisan’da tekrar Aydın Milletvekili olarak parlamentoda çalışmaya devam edecek.” 
“KUMPASLAR KURULDU”
Kitap yazdığını dile getiren Çerçioğlu, “Kitabı da bitirmek üzereyim. Nasıl kumpaslar kuruldu, nasıl kamu kuruluşlardaki üst düzeydeki görevlilere baskı yapıldığını, hepsini kitabımda yazıyorum. Gerçekten Aydın halkı bunu okuduğu zaman bu kumpasların ne kadar vicdansızca, ahlaksızca kurulduğunu da görecekler.” dedi. 
“İNSANLAR, HAYAT PAHALILIĞI VE ZAMLARDAN ENDİŞELİ”
Savaş’ın “Şehirde bir kaygı, endişe var.” Sözlerinin sorulması üzerine Çerçioğlu, “Kaygı, endişe elbette var. Bu kaygı, endişe hayat pahalılığı, zamlar. Mübarek Ramazan ayındayız. İnsanlar, pidenin kokusuna hasret kaldılar, evlerine pide götüremiyorlar. Bir somun ekmeğe muhtaç ettiler, insanları 100 gram kıymaya muhtaç ettiler. Gerçekten bugün pazara gidin, pazar ateş pahası. Kadınlarımız tencereyi kaynatamıyor. O kadar pahalı ki hayat, bugün markete gidiyorsunuz, bir hafta sonra aynı ürünü alacağım dediğinizde yüzde 100’e yakın zam. Evet insanlar endişeli. Bu zamlardan endişeli. Gençlerimiz gelecek garantisini göremiyor. En önemlisi ise bundan yaklaşık 10 ay önce kamudaki mülakat sınavında bir söz vermişlerdi, sözlü sınavın kalkacağına dair. Aradan 10 ay geçti, maalesef mülakat kalkmadı. Gerçekten çocuklarımız, gençlerimiz, yazılı sınavda çok yüksek alıyorlar. Fakat mülakatta eleniyorlar. İşte anneler, babalar bundan kaygılı.” ifadelerini kullandı.         

Muhabir: HABER MERKEZİ