Çağdaş Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aydın'da 1975 yılında kuruldu ve endüstriyel cam işleme sektöründe öncü konumda bulunuyor. Şirket, Avrupa'nın en büyük endüstriyel cam işleme tesisleri arasında yer alarak, CEO'su Serdar Raşit Pirinç liderliğinde üç farklı yerleşkede 400'den fazla çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Pandemi döneminde yapılan 20 milyon dolarlık yatırım ile Manisa OSB'deki fabrikasını devreye alan şirket, ithalatı azaltıcı ve ihracatı artırıcı solar cam işleme kapasitesini güçlendirmişti. Çağdaş Cam, global bir cam işleme markası olma hedefi doğrultusunda yeni yatırımlara odaklanarak, cari açığı azaltıcı ve ihracatı artırıcı ürün gruplarına ağırlık verecek.

HALKA AÇIKLIK ORANI YÜZDE 25 OLACAK

Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusu yapan Çağdaş Cam, halka arz sürecini başlattı. Toplamda 42 milyon adet payın satışa sunulacağı halka arzda, 31 milyon adet pay sermaye artırımı yoluyla, 11 milyon adet pay ise ortak satış yöntemiyle halka arz edilecek. Şirketin halka arzı sonrası halka açıklık oranı yüzde 25 olacak ve yatırımcılara tamamen eşit dağıtım ve borsada satış yöntemiyle katılım sağlanacak. Bu yaklaşım, halka arza geniş bir katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar belli oldu: İşte 12 model Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar belli oldu: İşte 12 model

İNŞAAT VE GES YATIRIMLARI ARTACAK

​​​
Çağdaş Cam, halka arzdan elde edeceği net gelirin yüzde 35'ini inşaat yatırımlarına, yüzde 25-30'unu Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yatırımlarına ve yüzde 20'sini işletme sermayesi için kullanmayı planlıyor. Halka arzın 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleşmesi bekleniyor.

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN