Kuşadası'nda, Arefe günü başlayan Kurban Bayramı yoğunluğu, bayramın son günlerinde de katlanarak arttı. Kent merkezine akın eden yerli ve yabancı ziyaretçiler hareket ve bereketi beraberinde kente taşırken, kentin simgesi üreten kadınların el emekleri standları da yoğunluktan nasibini aldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in, sosyal belediyecilik alanında, 'Emek sizden destek bizden' sloganı ile hayata kazandırdığı standlar, bayram boyunca hediyelik ürün almak isteyen meraklıların ilgi odağı oldu. Sabah erken saatlerde, standlarını bayrama özel hediyelik eşyalarla süsleyen kadınlar, vatandaşların el emeklerine gösterdikleri ilgisi karşısında bayramı şeker tadında yaşadı.

''EMEKLERİMİZE GÖSTERİLEN İLGİ BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ''
Kurban Bayramı'nın, sezon öncesi kendilerine can simidi gibi geldiğini belirten stand sahibi kentli üreten kadınlar, Başkan Günel'e, el emeklerine ve ev ekonomilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, ''Kuşadası Belediyesi’nin, kadın istihdamını ve yerel üretimi desteklemek amacıyla kentin farklı noktalarında hayata geçirdiği kadın üretici standları, bayram alışverişi yapmak isteyenlerin ilk duraklarından biri oldu. Arefe gününün bereketiyle dolup taşan standlarda; binbir emekle hazırladığımız ürünlerimizi sergiledik. Satışlarımız bizleri mutlu etti. Ekmeğimiz karşılığını almaktan yana mutluyuz. Günlerdir bu bayram yoğunluğu için hazırlık yapıyorduk ve bayramı beklentilerimiz doğrultusunda kapatmayı başardık. Destek veren herkese teşekkür ederiz.'' sözlerine yer verdi.

''AREFE GÜNÜ BAŞLAYAN YOĞUNLUK KATLANARAK ARTTI''
Arefe günü itibariyle, Kuşadası'na farklı ülkelerden ve yurtiçi kentlerden giriş yapan ziyaretçilerin akını ile dolup taşan ilçede merkezde yer alan restoran, kafe, alışveriş merkezlerini, semt pazarları, kent meydanları ve plajlarda adeta adım atılacak yer bulunmadığı gözlemlendi. Otel ve konaklama tesislerinde sevindiren doluluk oranlarına ulaşılan ilçede, Kuşadası Ege Port Limanı'na, bu sabah erken saatlerde demirleyen Celestyal Discovery, Brilliance Of The Seas, Enchanted Princess ve Marella Discovery kruvaziyer gemilerinden inen yolcularına da ortak olduğu yoğunluk, özellikle kent esnafının sezon öncesi yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı nedeni ile oluşan yoğunluğun, sezon öncesi kendilerine moral olduğunu belirten hediyelik eşya satan işletme sahibi 51 yaşındaki Sadık Ceyhan, ''Arefe gününden bu yana satışları çok güzel gidiyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, tatili kentimizden yana kullanmaları zor geçen kış sezonunun ardından bize umut oldu. Dileğim, yaz sezonu boyunca aynı yoğunluğun yaşanması.'' sözlerine yer verdi.






