Rüzgarın olmadığı ve sıcakların bastırdığı bugünlerde akşam yemeğinden sonra biraz hava almak için kaskımı taktım ve motosikletimle birlikte serin rüzgar esen Dallıca köprüsüne doğru sürdüm motoru.
Serin esen hava iyi geldi tabii. Sonrasında geri döndüm ve hastane kavşağına kadar gittim. Polis çevirmesi vardı her örnek vatandaş gibi kask, evraklarım tam olduğu için herhangi bir tereddüt etmeden ehliyetimi sorgulattım ve polis arkadaşlara hayırlı mesailer diyerek tekrar yola koyuldum.
Başka bir yerde daha polis çevirmesi varmış. Bunu yolda yürüyen 2-3 vatandaş söyledi nasıl mı? Tanımadığım birisi el işareti yaptı durdum;
- “Buyurun” dedim.
“Kardeş ilerde çevirme var” dedi.
- “Olsun ben örnek vatandaşım kurallara uyarım” dedim…
Gülüştük ve iyi akşamlar diyerek ayrıldık. 10 mt ilerde bir kişi daha aynı uyarıyı yaptı sonra bir kişi daha derken artık çevirmeye girmek onlara saygısızlık olur diye düşündüm :)
Güzel bir yardımlaşma örneği gibi dursa da, kurallara uymayan birileri olursa onun bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Belirli trafik kuralları vardır. Aslında bunlar hayatımızı kurtaracak şekilde tasarlanmış ve düşünülmüş şeylerdir. Emniyet kemeri, kask, dönüşlerde sinyal vermek, trafik işaretlerine uymak bazen kendimizin bezen de karşımızdaki insanların hayatını kurtarır.
Texas Amerika’da yaşadığım dönemde yoğun bir trafikte herkes gibi bekliyordum. Emniyet kemerim her zamanki gibi takılıydı. Yanımda arkadaşla sohbet ederken arkadan bir araba vurdu ve biz ne olduğumuzu bilemedik tabii. Sonrası hastane işleri derken çok şükür bir sağlık sorunu olmadan atlattık.
Tabii insan nerde ne zaman kaza yapacağını bilemez. O yüzden, mutlaka kurallara uyalım. Özellikle motosiklet sürücüsü kardeşlerimiz, genç yaşta kaza sonucu hayatını kaybediyor yada kalıcı bir sağlık sorunu yaşıyor. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor. Son zamanlarda artan denetimlerin çok doğru olduğunu düşünüyorum. En azından kurallara uygun sürmeyi tercih ediyor herkes ceza yememek için :)
Çok sevdiğim bir arkadaşım var ismi Aylin. O da derdi hep şehir içinde emniyet kemeri takmaya ne gerek var diye. Ah Aylin Ah ben sana kendimi anlatamadım sende dinlemedin. Bir dinlesen bir anlasan neden emniyet kemeri çok önemli tabii ki anlarsın o zaman :) neyse seni de böyle kabul ettim diyorum hep :)
Ama Allah işte, her yerde karşılaştırıyor. Bir bakıyorum yine emniyet kemerini takmamış :)
Neyse artık çok yüklenmeyelim şimdi. Kurallara uyalım uymayanları uyaralım. :)
Herkese kazasız, belasız hayırlı sürüşler dilerim…