Ramazan'da yaklaşık 13 saat olan oruç süresince kişiyi sağlıklı tutacak beslenme konusunda bilgiler veren Diyetisyen Özlem Tekin, “Oruç tutanların sahuru mutlaka yapması gerekiyor. Sahurda bizi gün boyu tok tutacak yumurta, peynir, süt, yoğurt, kefir gibi içecekler, tam tahıllı ekmekler ve yeşillikler tercih edelim. İftarda çorba ve salata ile yemeğe başlayıp 15-20 ara verdikten sonra ana yemek, pilav ve makarnalarla devam edebiliriz” dedi.

Erkan hemşire Aydın’ı üzdü Erkan hemşire Aydın’ı üzdü

MUTLAKA 12 BARDAK SU TÜKETİN

İftar ile sahur arasında mutlaka 12 bardak su içilmesi gerektiğini belirten Tekin, “İftardan 2-3 saat sonra da şuruplu tatlılar yerine sütlü veya meyvalı tatlıları veya şekersiz kompostoları tercih edebilirsiniz. İftar ile sahur arasında mutlaka 12 bardak su içmeye özen gösterelim. İftardan 1-2 saat sonra sindirimi kolaylaştırmak için en az bir yarım saat tempolu yürüyüş yapmaya çalışalım” diyerek Ramazan’da sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE