Dünyada en çok üretimi Aydın’da gerçekleştirilen kuru incir, insan vücuduna olan faydasıyla dikkat çekiyor.
Kentin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan kuru incir, insan sağlığına olan faydasıyla şifa deposu ürünlerden biri olarak görünüyor.
Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, kalsiyum, potasyum, demir, lif, magnezyum ve fosfor yanı sıra A, B, C ve K vitaminlerini içeren kuru incirin içindeki potasyum kalp damar sağlığını korumaya yardım ederken, C vitamini hastalıklara karşı vücudu güçlendirip kalsiyum ve fosfor kemik ve diş sağlığını koruyor.
Demir içeriği kansızlığı önlerken oksijenin kan yolu ile taşınmasını ise destekliyor. Sindirimi iyileştirip kilo kontrolünü kolaylaştırırken enerji veriyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Kuru incirin faydalarından biri de bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasını da destekleyen kuru incir, kan basıncının dengelenmesini destekliyor.
İçerdiği lifler bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olurken, kabızlık sorununu da gideriyor. Kadınların menopoz dönemlerinde de kemik erimesine karşı da faydalı olan kuru incir, cildi besleyerek daha canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor.
İçeriğindeki bileşikler ve e vitamini sayesinde kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlıyor.
Toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor.
Astım, bronşit gibi solunum yolları rahatsızlıklarının etkilerinin azaltılmasında faydasıyla öne çıkan kuru incirin içeriğindeki yüksek miktarda lif ve antioksidanlar, kanser oluşumuna zemin hazırlayan serbest radikallere karşı vücudu savunarak meme kanserine karşı koruyucu destek sağlıyor.
Kadınlar için yumurta gelişimini destekleyerek hamilelik ihtimalinin artmasına katkıda bulunan kuru incir, cildi besleyip, daha parlak ve canlı görünümde bir cilde sahip olmalarına yardımcı oluyor.