Aydın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi işbirliğinde hazırlanan ''Türk Mutfağı Haftası'', Ramada Resort Wyndham Otel’de düzenlenen organizasyon ile gerçekleşti. Aydın'ın tanınan ve coğraşi işaret alan ürünlerinden oluşan menülerin görücüye çıktığı etkinliğe Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demir,Kosgeb Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Osman Nuri Özdoğan, ADÜ Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı Başkanı Ahu Yazıcı Ayyıldız, Ramada Hotel işletmecileri Serkan Yıldırım ve Ali Ekber Koçyiğitoğlu ve ADÜ'lü öğrenciler katılım gösterdi.

Aydın Emniyeti’nde 62 personel terfi etti
Aydın Emniyeti’nde 62 personel terfi etti
İçeriği Görüntüle

Aydinin Cografi Isaretli Menuleri Kusadasinda Gorucuye Cikti 570958 Ec9Bcbfb7600C1Af04E8Fa43Cdd7Adc9

''COĞRAFİ İŞARET ALAN ÜRÜNLER KENDİNE HAYRAN BIRAKTI''

Şef Okan Umut Şimşek tarafından, Aydın'ın coğrafi işaret alan ürünlerin kullanılarak hazırlandığı menüler davetlilerle tadımlık konseptte buluşurken, organizasyon, yerel lezzetler konusunda farkındalık yaratmak, markalaşma ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında vurgulamak amacı taşıdı. Çine köftesi, enginar dolması, yuvarlama, kabak tatlısı, zeytinyağlı koruk ekşili kestaneli incir dolması ve leblebi unundan helva gibi yerel ürünlerin tadımlık sunumlarının yapıldığı etkinlik davetlilerden tam not aldı.

Aydinin Cografi Isaretli Menuleri Kusadasinda Gorucuye Cikti 570958 B38D459B19C63946B5Bf14429Ff96411

''GEÇMİŞTEN BUGÜNE AKTARILAN BİLGİ VE GELENEĞİN CANLI KANITI''

''Türk Mutfağı Haftası'' konseptiyle düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demir, ''Türk Mutfağı Haftası'' T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. Köklü Türk mutfağının sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir yüzü uluslararası ölçekte tanıtılmaktadır. Türk mutfağının klasik yemekleri geçmişten bugüne aktarılan bilgi ve geleneğin canlı birer kanıtıdır. Bizi biz yapan, malzemeleri değişse bile özünde aynı, her yöremizde tanıdık olan bu tarifler görünüşte sade ama aslında incelikle işlenmiş bir mutfak bilgisinin ürünüdür. Bu düşünceden hareketle ana teması "Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı" olan etkinlik haftasının bu yıl yurt içinde uygulanacak faaliyet konsepti " Türk Mutfağı Klasikleri" , yurt dışında uygulanacak faaliyet konsepti ise "Classics of Turkish Cuisine" olarak belirlenmiştir "dedi.

Aydinin Cografi Isaretli Menuleri Kusadasinda Gorucuye Cikti 570958 0Cdb0269E10B8Aea381Aad7E220C5D88

Muhabir: AYLİN ESER