Aydın Valiliği, kentin huzurunun sağlanması amacıyla jandarma ve emniyet ekiplerinin yaptığı çalışmaların haftalık bilançosunu açıkladı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2–8 Mart 2026 tarihleri arasında sorumluluk alanı olan 628,07 kilometrekarelik bölgede toplam 3 bin 856 personelle kapsamlı denetim ve uygulamalar gerçekleştirdi. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda 66 olay meydana geldi. Bu olaylarla ilgili 3 kişi tutuklanırken, 69 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İl genelinde aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen uygulamalarda ise 16 ayrı uygulama noktasında görev yapan 485 personel, toplam 37 bin 225 kişiyi sorguladı. Yapılan kontrollerde 130 aranan kişi yakalandı.
ASAYİŞ OLAYLARI AYDINLATILDI
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda il genelinde 614 asayiş olayı meydana geldi. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda bu olayların 547’si aydınlatıldı. Asayiş olayları kapsamında 5 kişi tutuklanırken, 507 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 12 olay tespit edildi. Bu olaylarla ilgili 21 kişi hakkında işlem yapıldı, tutuklama gerçekleşmedi.
JANDARMADAN KIRSALDA SIKI TAKİP
Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de sorumluluk alanı olan 7 bin 338 kilometrekarelik bölgede toplam 2 bin 716 personelle güvenlik ve denetim faaliyetlerini sürdürdü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 8 olay meydana geldi. Bu olaylarda 1 kişi tutuklanırken, 8 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleşen 169 asayiş olayının tamamı aydınlatıldı. Bu olaylarla ilgili 102 şüpheli hakkında işlem yapıldı, tutuklama gerçekleşmedi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 6 olay meydana geldi. Bu olaylarda 2 kişi tutuklanırken, 23 kişi hakkında işlem yapıldı.
ARANAN ŞAHISLARA GEÇİT VERİLMEDİ
Jandarma ekipleri tarafından il genelinde aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen uygulamalarda 175 farklı noktada denetim yapıldı. Bu çalışmalarda 1878 personel görev aldı.Gerçekleştirilen uygulamalarda 84 bin 143 kişi sorgulanırken, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 256 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi.




