3 çeşit yemek 10 TL! O şehirde 48 noktada hizmet veriyor, ilgi yoğun 3 çeşit yemek 10 TL! O şehirde 48 noktada hizmet veriyor, ilgi yoğun

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da kuraklık sorunu bu yılda gündeme geldi. Kış mevsiminde yeterli yağışların oluşmadığı Aydın’da kuraklık sorununun bu yıl yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

“ŞU AN BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN”

Aydın’ı ilgilendiren kuraklık sorununu ile ilgili Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kuraklık sorununun ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Kendirlioğlu, “Kış mevsiminde beklediğimiz yağışlar oluşmadı. Ancak önümüzde yağış olabilecek günler ve aylar var. Bu anlamda kuraklıkla ilgili bir şey söylemek için çok erken. Mart ve Nisan aylarını görmemiz gerekiyor. Bugün itibariyle baktığımızda beklediğimiz yağışlar gelmezse sıkıntılar had safhada olabilir. Kuraklıkla ilgili enseyi karartmamak lazım. Sadece tedbirli olmak da fayda olduğunu düşünüyorum. Çiftçiler olarak endişelerimiz var. Bu yıl olur ya da olmaz bilinmez ancak gelecekte kuraklıkla ilgili daha kötü günler bizi bekliyor olabilir. Bu anlamda vahşi sulamadan vazgeçip modern sulama tekniklerine geçmemiz lazım. Az suyla çok daha fazla alanı sulamamız gerekiyor. Aydın, kışın yağış alan bir il. Bu doğrultuda kışın yağan yağmurları telef etmemek gerekiyor. Bu suları depolamamız lazım.” dedi.

Kuraklık sorununun son dönemlerde daha sık gündeme geldiğinin altını çizen Kendirlioğlu, uzmanların gelecekte kuraklıkla ilgili ciddi sorunların olabileceğini dair ifadelerini hatırlatarak herkesi tedbirli olmaya davet etti.

Editör: Cemre UZUN