Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve kadınların huzur ile güven içinde yaşayabilmesi için atılacak yeni adımlar değerlendirildi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla, Aydın Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilgili kurumların yürüttüğü çalışmalar kapsamlı şekilde ele alınırken, mücadelede ortak hareket etmenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Toplantıda, Aydın genelinde sürdürülen koruyucu ve önleyici hizmetler değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte sahada uygulanacak faaliyetler de detaylı şekilde planlandı. Kadınların şiddetten korunmasına yönelik yürütülen hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
"MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK"
Toplantıda konuşan Vali Dr. Osman Varol, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca kamu kurumlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Varol, kurumlar arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilerek kadınların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlayacak tüm çalışmaların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların, Aydın'da tüm kurumların ortak sorumluluk anlayışıyla kesintisiz şekilde devam edeceği ifade edildi.


