Türkiye’nin en önemli doğal bitki örtüsüne sahip kentlerinden biri olan Aydın’da mersin ağacı, köylülerin ekmek kapısı oldu. Dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen mersin ağacının dalları, özellikle Ramazan ve Kurban Bayramları’nda vatandaşlar tarafından kabir ziyaretlerinde kullanılıyor. Kabir ziyaretlerinde kullanılmasından dolayı mersin ağacı dalları, kentin dağ mahallelerinde yaşayan vatandaşların gelir kaynağı oldu.
FİYATI 30 LİRA
Mersin ağacının dallarını satarak ek gelir elde ettiğini belirten Yaşar Murat, “Doğada kendiliğinden yetişen mersin ağacının dallarını tek tek toplayarak Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde kent merkezine getiriyoruz. Mersin ağacı dalları kabir ziyaretlerinin simgelerinden biri. Kabir ziyaretleri yapan vatandaşlara bu mersin ağacının dallarını satıyoruz. Toplam 12 yıldır bu işi yapıyorum.

Yaban mersini bizim için bir ekmek kapısı oldu. Bayramlarda bütçemize ek gelir sağlıyoruz. Ek kazancın yanı sıra bizler de kabir ziyaretlerinde mersin ağacı kullanılması geleneğini yaşatıyoruz.” diye konuştu.
Yaşar, mersin ağacının dallarının demetini 30 liradan sattıklarını söyledi.







