* Fiyatların neredeyse günden güne arttığı ülkemizde, hemen herkesin kullandığı akıllı telefonlarımızın fiyatları da sürekli yukarı gidiyor. Eylül ayında piyasaya çıkacağı duyurulan bir telefonun fiyatları da ülkemizdeki asgari ücretin 6 ile 10 katı arasında değişiyor.
* Asgari ücretli bir vatandaşımız yemeden içmeden 6 ay biriktirecek, yeni çıkan serinin en düşüğünü yine alamayacak, çünkü bu 6 ay içinde fiyatlar yükselecek.
* Yurtdışında yaşayan biri 1 aylık maaşı ile 1 tane alabiliyor, üstüne de para kalıyor.
* Ülkemize dönersek asgari ücretin 10 katı ile yani piyasaya çıkan yeni bir telefon parasına 30 yaşında bir araba alınabilir.
* Asgari ücret üzerinden gittik ancak ülkemizde memuru, doktoru, mühendisi, avukatı bu denli bir aylık gelire sahip değil, çok küçük bir azınlık kazanıyor olabilir ancak toplum genelinde böyle bir durum yok.
* İnternette bazen mizah amaçlı, bazen de gerçekte olan araba ile telefon takas ilanları da bolca paylaşılmaktadır.
* Kimisi ayağımız yerden kesilsin derken, kimisi de vaktimin çoğunu telefonda geçiriyorum bu yüzden iyi bir telefon gerekli diye düşünüyor.
* Önceleri araba satıp ev peşinatı yapanlar şimdi gençlerin araba mı telefon mu ikilemini anlamıyor. Gençler demişken de her genç değil çalışan, üreten emek veren ve ailesi yanında yaşayan gençler, tüm gençler de değil.
* Yurtdışında, kastım gelişmiş ülkeler, 1 aylık asgari ücretli çalışan hem bu telefonu hem de arabayı alabiliyor. Memurunu, mühendisi, doktorunu, avukatını saymıyorum bile.
* Bizim emeğimiz neden bu kadar ucuz, fabrikada çalışan işçimiz, tarlasında bahçesinde alın teri döken çiftçimiz, hastalarını iyileştirmek isteyen doktorumuz, çeşitli teknolojik gelişmelere öncü olan mühendisimiz neden refah içinde yaşayamıyor.
* Neden markette ürünlerin fiyatına bakmadan istediği gibi alışveriş yapamıyor?
* Neden her şeyin fiyatı yükseldikten sonra maaşımıza yapılan zamlar lütufmuş gibi sunuluyor?
* Tercih etmeye gerek kalmadan çağın gerektirdiği ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle.
Trend Haberler
Aydınlı muhtar setlerde
Aydın’da bir dilin 100 yıllık yolculuğu
CHP'nin ret oyuna rağmen engel aşıldı: Aydın'ın 17 ilçesine müjde
Aydın'da şok ceza: Yolcu gibi bindiler, cezayı kestiler
Karacasu'da yürekler dağlandı: Ataköy'de dayı-yeğen aynı kaderi yaşadı
Aydın'da köklü değişim: 17 ilçenin müdürü değişti
Kuyucak'ı üzen ölüm: Mesaiye gitmek için evden çıktı hayatını kaybetti
75 Yaşında 35 yıllık emek: Cumartesi Pazarı’nın güler yüzlü markası Ümmühan Teyze
Karacasu'da zehire ağır darbe
Aydın'ın masalsı mahallesi
Resmi İlanlar