Okul bahçesinde gerçekleştirilen bilim şenliğine Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ,
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Söke Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. İsmail Mersinkaya, Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Veli yıldırım, Okul Müdürü Mustafa Çoban ile çok sayıda davetli katıldı.

Akyenikoy Bilim Senligi Renkli Goruntulere Sahne Oldu 478985 33B3E99B56E7A4Abd8F42184469683E1


Okul müdürü Mustafa Çoban’ın şenlikte yaptığı konuşmada “Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Yeraltı ve yerüstü zenginlik kaynakları henüz işlenmemiştir. Amacımız, Bilim ve Teknolojide çocuklarımızı geliştirerek bu zenginlikleri ekonomiye kazandırmaktır. Eğer öğrenilen teorik bilgiler pratiğe dönüştürülmezse unutulur. Ülkemizin gençlerinin Green Card ve 2-3 bin dolar karşılığında Amerika’ya gitmesi yerine, ülkemizin zenginliklerini işleme idealine sahip vatansever gençler yetiştirmek istiyoruz. Bütün gayretimiz bu yöndedir. Biliyorsunuz, ben bu sene emekli olacağım. Geleneksel olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenlikleri, yeni projeleri hayata geçirerek devam edecektir. Hepinize başarı ve mutluluk dilerim.” dedi.

Akyenikoy Bilim Senligi Renkli Goruntulere Sahne Oldu 478985 13417C5B7Ee9C47E0760B116D83A4759


Şenlik; “21.YY’a Damgasını vuran bilim kadınları” ve rengarenk fen deneyleri”, “Ses-Frekans ve insan bedeni üzerindeki etkileri deneyi” ve ‘Dijital piyano’nun temeli’ arduino piyano çalışmaları, Robotik Kodlama projeleri ve Yapay zeka çalışmaları, Organ Kits projesi, resim atölye çalışmaları, Akıl-Zeka çalışmaları ve oyunları, okul öncesi eğitim çalışmaları sergilendi. Şenlikte ayrıca şiirler seslendirildi; ardından zeybek gösterileri sahnelendi. Şenliğe gelen tüm misafirlere keşkek yemeği ikramı yapıldı.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN