AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, sürpriz bir kararla aktif siyasetten çekildiğini açıkladı. Yaklaşık 3 yıldır siyasetin içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Tuncer, bu süreçte ülkeye hizmet edebilmek adına büyük bir sorumlulukla çalıştığını ifade etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyasi hayatına dair önemli bir değerlendirme sürecinden geçtiğini belirten Tuncer, siyasetin yoğun temposunun ailesine, akademik çalışmalarına, bilimsel üretimine ve kişisel gelişimine yeterince vakit ayırmasını engellediğini söyledi.

Ak Partili Tuncerden Siyasete Veda Karari 665495 3B312A

“BİLİM VE AKADEMİ YOLUNDA DEVAM EDECEĞİM”

Tuncer açıklamasında, ülkeye hizmet etmenin yalnızca siyasetle sınırlı olmadığını vurgulayarak, bilgi üretmenin ve gençlere katkı sunmanın da büyük değer taşıdığını ifade etti.

Facebook hesabı el konulmuştu: CHP Aydın’dan yeni hamle
Facebook hesabı el konulmuştu: CHP Aydın’dan yeni hamle
İçeriği Görüntüle

Aktif siyaseti bırakma kararını şu sözlerle duyurdu:“Hayatımın bundan sonraki dönemine dair önemli bir değerlendirme yaparak bir süredir üzerinde düşündüğüm bir kararı netleştirmiş bulunuyorum. Yaklaşık 3 yıl siyaset yaptığım sürede, sorumluluk bilinciyle fedakarlıklar yaptım. İnandığım değerler doğrultusunda, milletimize ve ülkemize faydalı olabilmek adına büyük bir gayretle çalıştım.

İnsanın bazen kendi iç sesini dinleyip hayat önceliklerini yeniden değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Siyasetin getirdiği yoğun stresin; hayatımda önem verdiğim bazı alanlardan uzaklaşmama neden olduğunu görüyorum. Özellikle ve öncelikle aileme, akademik çalışmalarıma, bilimsel üretime ve kişisel gelişimime neredeyse hiç zaman ayıramamak ruhuma iyi gelmiyor.”

Ak Partili Tuncerden Siyasete Veda Karari 665495 Be858B

“ÜLKEME HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Siyasi görevlerinden affını istediğini açıklayan Tuncer, bundan sonraki süreçte akademi ve eğitim alanında üretmeye devam edeceğini belirtti.
Açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkeme hizmet etmenin yalnızca siyasetle sınırlı olmadığına, bilgi üretmenin, yetişen gençlere katkı sunmanın ve bilimsel çalışmalara emek vermenin de en az siyaset kadar kıymetli olduğuna inanıyorum. Bu düşünceler doğrultusunda, hayat yolculuğuma aktif siyaset içerisinde değil; bilim, akademi ve eğitim alanında devam etme kararı aldım.
Bu nedenle, yürütmekte olduğum siyasi görevlerimden affımı Genel Merkezimize arz etmiş bulunuyorum.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PARTİ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Tuncer, açıklamasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birlikte çalıştığı tüm parti yöneticilerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

“Bugüne kadar bana güven duyan, destek veren ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm parti büyüklerimize, yol arkadaşlarımıza ve gönül bağı kurduğumuz kıymetli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Hayatın her döneminde olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de ülkemize ve milletimize üretmeye, çalışmaya ve katkı sunmaya devam edeceğim” dedi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE