CHP’li ilçe belediyelerinin hizmet noktasında aciz olduklarını belirten AK Partili Edremit, “Vatandaşa vermeleri gereken en temel hizmetleri dahi veremeyecek kadar beceriksiz, yapamadıkları tüm hizmetleri yüzleri kızarmadan Büyükşehir Belediyesi yapsın diyecek kadar da akıl tutulması içindeler.” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun oylarıyla cenaze işleri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde devredilmişti. Aralık ayı oturumunda da ilaçlama hizmetlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Kararın ardından konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, idare mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.
“KONU BİLLBOARDLAR OLUNCA TALEPKAR OLUYORLAR”
Konuyla ilgili AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Şahika Edremit, önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li belediyelere tepki gösteren AK Partili Edremit, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler Aydın halkına hizmet noktasında ne kadar aciz olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. “Vefat eden vatandaşımızı defnetmekten aciziz, Büyükşehir defnetsin.”, “Kültürel değerlerimizden birisi olan deve güreşlerini dahi yapamıyoruz, parasını Büyükşehir versin.”, Büyükşehir Belediye Kanununda görev olarak açıkça İlçe Belediyelerine verilmiş olan ilaçlama hizmetini de biz yapamıyoruz, Büyükşehir yapsın” diyen Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, konu billboardlara reklam asmak olunca birden talepkar oluvermişlerdir.”
“AYDIN HALKINA HİÇBİR HİZMETİ VEREMİYORSUNUZ”
Edremit, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “AK Partili ilçe belediyelerimiz hem defin hem de ilaçlama hizmetini vermeye devam etmek istemelerine, kültürel değerimiz deve güreşlerini kendi imkanlarıyla yapmalarına rağmen; CHP belediyeleri bir metrekare yatırım yapmadıkları gibi, bu temel hizmetleri de artık yapamayacaklarını itiraf ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin ilimiz Aydın’da geldiği nokta tam da budur. Hem en temel görevlerini yapmaktan kaçmak, hem de bu görev ve hizmetlerden kaçışlarını siyasi malzeme olarak kullanmak. Hayatını kaybetmiş hemşehrilerimizin cenazesini dahi musalla taşında bırakacak kadar, vatandaşa vermeleri gereken en temel hizmetleri dahi veremeyecek kadar beceriksiz, yapamadıkları tüm hizmetleri yüzleri kızarmadan Büyükşehir Belediyesi yapsın diyecek kadar da akıl tutulması içindeler. Bakın bütün bu hizmetleri Köşk Belediyemiz, İncirliova Belediyemiz, ezcümle AK Partili Belediyelerimiz nasıl da yapıyor. Siz beceriksizliğinizle Aydın halkına hiçbir hizmeti veremiyorsunuz madem, Belediyelerinizin internet sayfalarında yapabileceğiniz üç beş kalem hizmeti varsa yazın da Aydın halkı neyin ne olduğunu, İlçe Belediyesi olarak sizden ne gibi bir hizmet alabileceklerini bilsin.”




