Vali Canbolat, Nazilli’nin tarihini gezdi
Vali Canbolat, Nazilli’nin tarihini gezdi
İçeriği Görüntüle

Türkiye’de en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Aydın’da, zeytin hasadı devam ediyor. Kentte önemli bir geçim kaynağı olan zeytin için üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren tarla ve bahçelerinin yolunu tutuyor. Makine ve sırık yöntemiyle ağaçtan hasadı yapılan zeytinde verim ve rekolte ise kentteki bölgelere göre farklılık gösteriyor.

Zeytinde Hasat Devam Ediyor 621055 Ec42B0A0F985Da53F641B21B5E080B85

“ZEYTİNYAĞI EN AZ 350 LİRA OLMALI”

Efeler ilçesinin Baltaköy Mahallesi’ndeki arazisinde zeytin hasadı gerçekleştiren Şakir Şahbaz, “Zeytin gerçekten zahmetli bir iş. Yoğun bir emek gücü sayesinde ağaçlardan sofralara geliyor. Bizim bu bölgede verim ve kalite ise gayet iyi. Yağ verimleri de çok güzel. 5-6 kiloda veriyor. Üreticiler olarak bereketli ve kazançlı bir sezon umut ediyoruz. İnşallah böyle olur. Şu anda maliyetlerimiz çok fazla. Zeytinyağının fiyatının en az 350 TL olması gerekiyor. Umarım üreticilerimiz zarar etmez ve hiçbir zeytin ağaçta kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Zeytinde Hasat Devam Ediyor 621055 5B753924854D7708D8Ffa113F87Afd7E

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Öte yandan 2024 TÜİK verilerine göre Aydın sofralık zeytin üretiminde 27 bin 138 hektar alanda 152 bin 362 ton üretim ile Türkiye 3’üncüsü, yağlık zeytin üretiminde ise 125 bin 756 hektar alanda 365 bin 125 ton üretim ile yine üçüncü sırada yer alıyor. Aydın’daki toplam zeytin ağacı sayısı ise 25 milyonu aştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ