Asgari ücretli, memur, memur emeklisi yüzde 49 civarında zam alırken, SSK ve Bağkur emeklisi yaklaşık 10 puan geride kalmıştı.
Herkesin beklentisi, bu şekilde kalmaz seçim de var, illa ki arttırılır idi. Beklenti boşa çıkmadı. 5 puan arttırıldı ancak büyük bir hayal kırıklığı oluştu.
En son karar ile de asgari ücret, memur, memur emeklisi, küsuratları saymazsak yüzde 49 zam aldı.
TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyona göre, tüm ücretli kesimler daha fazla zam almış gözüküyor. Ancak TÜİK’in yakın zamanda belirttiği üzere hissedilen enflasyonun daha yüksek olması sebebiyle zamlar kimsede heyecan uyandırmıyor.
Hissedilen enflasyonu konusuna gelecek olursak, kirada oturan ile kendi evinde oturanın, çocuğunu özel okula gönderen ile devlet okuluna gönderenin, işine araba, toplu taşıma ya da yürüyerek gidenin, enflasyon etkilenme oranları doğal olarak farklılaşacaktır. Ancak toplumun geneline baktığımızda herkesin daha fazla etkilendiğini görüyoruz.
TÜİK’in enflasyon hesabına dahil ettiği ürün ve hizmetlerin fiyatlarını açıklamayı bırakması sonrasında, hissedilen enflasyon kavramını daha çok konuşur olduk.
Enflasyonun dizginlendiği, alım gücümüzün arttığı bir Türkiye dileğiyle...