Didim Kibele Kadın Derneği üyeleri, Yağmur Tayhan’ın hayatını kaybettiği noktaya afiş ve karanfiller bırakarak anma gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, etkinliğin ardından Tayhan ailesini evlerinde ziyaret ederek taziye ve dayanışma dileklerini iletti.
"ADALET MÜCADELESİNİN ÖRNEĞİ "
Anma etkinliğinin ardından Kibele Kadın Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, Tayhan ailesinin acısının ve adalet arayışının ilk günkü gibi paylaşıldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yağmur Tayhan'ın aramızdan ayrılışının üzerinden tam beş yıl geçti. Acısını halen yüreğimizde taşıyoruz. Kadın cinayetleri davalarının ısrarlı takipçisi kadınlar olmasa faillerin cezasız kalabildiğini biliyoruz. Derneğimizin davanın takipçisi olması ve yargılama sonucunda katilin hiçbir indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması, hem aileyi hem de bizleri bir nebze olsun teselli etmiştir."
"ADININ PARKA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Açıklamada ayrıca, kadına, çocuğa ve LGBT+ bireylere yönelik her türlü şiddet, istismar ve tacize karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Kibele Kadın Derneği, toplumsal hafızayı diri tutmak ve dayanışmayı simgelemek adına Didim’deki bir parka Yağmur Tayhan isminin verilmesi talebini yineleyerek yerel yönetime çağrıda bulundu.







