Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Çine ilçesi Kavşit Mahallesi mevkiinde başlayarak Mutaflar ve Tatarmemiş mahallelerine sıçrayan orman yangınının etkili olduğu bölgeye giderek yürütülen söndürme ve koordinasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yangının son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Varol, sahadaki ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti.
YÜZLERCE PERSONEL, HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Yangına 478 personel, 153 kara aracı ile 8 hava aracı görev yapıyor. Müdahale kapsamında 5 helikopter ve 3 uçak, alevlerin kontrol altına alınması için havadan destek verirken, kara ekipleri de yangının yayılmasını önlemek amacıyla yoğun çalışma yürütüyor.
TÜM KURUMLAR TEK YÜREK OLDU
Yangın söndürme ve koordinasyon çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık ekipleri (UMKE ve 112), Devlet Su İşleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine Belediyesi, Söke Belediyesi, Efeler Belediyesi ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları aktif olarak katılıyor.
TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ
Aydın Valiliği koordinasyonunda yangının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi amacıyla tüm imkânların seferber edildiği belirtilirken, çok yönlü söndürme ve koordinasyon çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.






