Çocuklarına Bitcoin mirası bırakacağını açıklayan Tolga Karel son günlerde çokça konuşuluyor. Pek çok insanın Yaprak Dökümü dizisinden tanıdığı Tolga Karel kimdir merak ediliyor.

Tolga Karel ve ailesi hakkında merak edilenleri derledik. İşte detaylar...

Tolga Karel Kimdir?

Asıl adı ‘Tolga Önce’ olan Tolga Karel oyuncu, tiyatrocu, köşe yazarı, müzisyen, söz yazarı ve bestecidir. Yetenekli ismin aynı zamanda ABD’de tır şoförlüğü yaptığı da bilinmektedir.

Yaprak Dökümü’nün Oğuz’u olarak tanınan oyuncu Bulgaristan’da düzenlenen Best Model adlı yarışmada ikinci olmuştur.

Eski oyuncu Tolga Karel, yükseköğrenimine Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başlamıştır. Ardından bölümü bırakıp Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazanmıştır.

Bu okuldan mezun olduktan sonra ise, sinematografi ve tiyatro alanlarında eğitim almaya ve kendini geliştirmeye devam etmiştir. Bu eğitimlerin ardından Paris'e giden ünlü isim Sinema ve Tiyatro Eleştirmenliği dalında da master yapmıştır.

Tolga Karel Kimdir 3

90’lı yıllarda Türkiye’ye dönen Tolga Karel, o yılların ses getiren popçuları Yonca Evcimik’ ve Nalan gibi isimlere söz yazarlığı ve vokalistlik yapmıştır. Bunun üstüne ise 2003 yılında kendine ait olan ilk albümü Göçebe’yi çıkartmıştır.

Sonrasında müzik kariyerini bir kenara bırakıp oyunculuğa başlayan Tolga Karel, sadece söz ve beste yazarı olarak müzik alanında ilerlemiştir. Müzikle birlikte oyunculuğa devam eden Tolga Karel sektöre bir süre ara vermiştir.

2014 yılında televizyon ekranlarının en sık izlenen yarışması Survivor’a katılmıştır. Bu dönemde ünlü isim büyük oranda sükse yapmıştır. Tolga Karel Survivor adlı yarışmanın ardından bir tane sinema filmi çekip, 2016 yılında ABD’de tır şoförlüğü yapmaya başlamıştır.

Tolga Karel Kaç Yaşında? Nereli?

Tolga Karel 12 Ekim 1978 yılında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 45 yaşında olan Karel, İstanbul’da doğmuştur.

Tolga Karel Kimdir 5

Tolga Karel’in Oynadığı Dizi ve Filmler

Yaprak Dökümü adlı televizyon dizisinde parlayan Tolga Karel’in, hangi dizi ve filmlerde oynadığı merak konusu olmuştur. Tolga Karel ilk olarak 1999 yılında kameralarla tanışmıştır.

Tolga Karel’in oynadığı diziler aşağıdaki gibidir:

  • Evdeki Yabancı (2000)
  • Ödünç Hayat (2005)
  • Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen (2006)
  • Yaprak Dökümü (2006)
  • Bir Zamanlar Osmanlı (2012)
  • Kanıt (2012)
  • Sıfırıncı Gün (2022)

Tolga Karel hangi filmlerde oynadı sorusunun yanıtı ise şu şekildedi:

  • Gece Şahinleri
  • Aşkın Bedeli (2000)
  • Şeytan Çıkmazı (2000)
  • Cin Geçidi (2001)
  • Yavuz Sultan Selim (2010)
  • Gümüş Lale Burası Osmanlı 1711 / Sır Kanunu (2011)
  • Kod Adı: K.O.Z (2015)
  • Kalbimdeki Yabancı (2016)

Tolga Karel Nerede Yaşıyor?

Tolga Karel, 2016 yılında Türkiye’yi terk ederek Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida’ya yerleşmiştir.

Peki Tolga Karel şu anda ne yapıyor? Oyunculuğu bırakıp, Amerika’ya yerleşen eski oyuncunun orada kendine bir lojistik firması kurduğu biliniyor.

Tolga Karel Kimdir 1

Tolga Karel Evli Mi?

Tolga Karel’in eşi kim sıklıkla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Ünlü oyuncu, 2011 yılında ünlü model Günay Musayeva’ ile bir evlilik yapmıştır. Ancak çiftin evliliği 2015 yılında son bulmuştur.

Boşanmasının ardından ikinci evliliğe adım atan Tolga Karel, 2016 yılında Sarah Scott ile dünyaevine girmiştir. Çiftin evliliği ise halen devam etmektedir.

Tolga Karel Kimdir 2

Tolga Karel’in Kaç Çocuğu Var?

Geçtiğimiz günlerde Instagram’da yaptığı bir paylaşımla gündeme gelen Tolga Karel ve çocukları, Karel’in takipçileri tarafından büyük merak konusu olmuştur.  Çünkü Tolga Karel Instagram adlı uygulamada, çocuklarına bırakacağı mirastan bahsetmiştir.

Bu paylaşım ile Tolga Karel, aşağıdaki sözlere yer vermiştir:

“Çocuklarımın her birine bir bitcoin miras bırakacağım. En azından beni her an hatırlar, arkamdan dualarını eksik etmezler. 2030'da isterlerse 1 milyon dolardan satarlar."

Bu sözlerin üzerine Tolga Karel kaç çocuğu var ve mirasın toplam değeri ne kadar, akıllarda soru işareti bırakmıştır. Tolga Karel lk eşi Günay Musayeva’dan bir, ikinci eşi Sarah Scott’an üç olmak üzere dört çocuk babasıdır.

Muhabir: Ömer ARAZ