Yeni Hükümet Konağı’nın teknik detaylarını paylaşan Milletvekili Sarıbaş, toplam 17 bin 284 metrekare inşaat alanına sahip olacak yapının proje sürecinin tamamlandığını ve yapım ihalesi sürecinin başladığını açıkladı. Fatih Mahallesi 2479 ada 18 parsel üzerinde hayata geçirilecek projenin 13 bin 605,26 metrekare arsa alanı üzerinde, 17 bin 284 metrekare toplam inşaat alanına sahip olacağını dile getiren Sarıbaş, 3 bin 843,23 metrekare bina oturum alanı bulunan yapının ayrıca bodrum, zemin, 3 kat ve çatıdan oluşacak şekilde, modern ve fonksiyonel bir mimari anlayışla inşa edileceğini kaydetti.

Başkan Özel talimatı verdi: Bozdoğan Belediyesi’ne dev Türk Bayrağı asıldı
Başkan Özel talimatı verdi: Bozdoğan Belediyesi’ne dev Türk Bayrağı asıldı
İçeriği Görüntüle

KAMU BİRİMLERİ TEK ÇATI ALTINDA

Sarıbaş, yeni Valilik ve Hükümet Konağı bünyesinde Aydın Kadastro İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün tek çatı altında toplanacağını belirterek, “Bu sayede kamu hizmetlerinde koordinasyon artacak, vatandaşlar işlemlerini daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.

Saribastan Aydina Yeni Hukumet Konagi Mujdesi Duzeltme 632261 028657650B7D37A114A545F6Bcfbd065

PERSONEL VE HİZMET KAPASİTESİ ARTIYOR

Mevcut durumda 14 şube ve 144 personelle hizmet veren birimlerin yeni bina ile birlikte 19 şube ve 306 personel kapasitesine ulaşacağını söyleyen Sarıbaş, bu artışın, Aydın’da sunulan kamu hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini önemli ölçüde yükselteceği ifade etti. Sarıbaş, proje kapsamında 158 araç kapasiteli otopark alanının da planlandığını Otopark içerisinde 8 engelli araç park alanı, 8 elektrikli araç şarj üniteli park alanı ve 18 kapalı otopark alanının yer alacağının altını çizerek, “Çevre dostu ve erişilebilirlik odaklı bu yaklaşımın çağın gereklerine uygun bir kamu binası anlayışını yansıtacak” diye konuştu.

Saribastan Aydina Yeni Hukumet Konagi Mujdesi Duzeltme 632261 3E9D9F7F2F01Dd4E1Ce9C43043766Cad

“YAPARSA AK PARTİ YAPAR”

Milletvekili Sarıbaş, “Aydın’ımızın geleceğine değer katacak bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Yeni Aydın Valiliği – Hükümet Konağı’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yaparsa AK Parti yapar” diyerek yeni eserin Aydın’ın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ