Medya dünyasında önemli bir el değişimi gerçekleşti. Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve HT Spor gibi önemli medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran Ciner Yayın Holding, Can Grubu’na devredildi. Rekabet Kurumu tarafından onaylanan bu satış ile birlikte, Ciner Holding’in medya sektöründeki varlığı sona ermiş oldu.
Ciner Yayın Holding’te Yönetim Değişimi
Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Can Grubu’nun medya yatırımları Mehmet Kenan Tekdağ tarafından yönetilecek. Holdingin önceki sahibi Turgay Ciner, bu satışla birlikte medya sektöründen tamamen çekilmiş oldu.
Can Grubu’nun Genişleyen Yatırım Ağı
Enerji, tüketim, eğitim, lojistik, sağlık ve turizm gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren Can Grubu, Energy, Awox, SEIKON, Telefox, Energia, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Doğa Koleji, Mediza Hospital, Golden Hill Otel, Tokai ve Elit gibi markaları bünyesinde barındırıyor. Grubun yönetim kurulu başkanlığını ise Kemal Can yürütüyor.
Ciner Holding’in Geri Kalan Yatırımları
Ciner Yayın Holding’in satışıyla birlikte medya sektöründen çekilen Ciner Holding, diğer alanlardaki faaliyetlerine devam ediyor. Bünyesinde Ciner Enerji ve Madencilik Grubu, Ciner Cam ve Kimyasallar Grubu, Ciner Denizcilik Grubu gibi önemli şirketleri barındıran holding, enerji ve sanayi sektörlerinde yatırımlarını sürdürüyor.